Boktips

Smarta råd för att spara pengar och resurser i en tid av hög inflation!

Redaktionen 28 september 2022

Att allt blivit dyrare har knappast undgått någon. Allt från elräkningen till matkostnader skjuter i höjden och det är viktigare än någonsin att hushålla med de pengar och resurser vi har.

spara-pengar.jpg

Elda : på bästa sätt i kamin, kakelugn och öppen spis

Intresset för att elda växer stadigt – i Sverige finns nu nästan 1,8 miljoner registrerade eldstäder. Att elda med ved är ett härligt sätt att värma sitt hem. Och om det sker på rätt sätt så är det både smart och miljövänligt. När elpriserna just nu är rekordhöga är eldning ett perfekt sätt att minska elräkningen på.

Elda : på bästa sätt i kamin, kakelugn och öppen spis

Johan Tell 269 kr 269 kr Inbunden

Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor : så blir du ekonomiskt starkare, tryggare och friare.

Upplägget är enkelt, konkret, peppande och passar alla oavsett hur mycket eller lite pengar du har. Steg för steg får du lära dig hur du tar kontroll över din ekonomi och gör det bästa av det du redan har! Efter att ha läst och gjort övningarna i boken har du tagit makten över dina pengar och därmed ditt liv. Du har inte råd att vänta längre.

Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor : så blir du ekonomiskt starkare, tryggare och friare

Mia Ingelström,Veronica Linarfve 219 kr 219 kr Mjukband

Fattig student; 20 veckomenyer under 250 kronor

Här finns 20 goda veckomenyer för dig som vill bli mätt utan att det kostar skjortan. Ingen av menyerna kostar över 250 kronor, och innehåller allt du behöver för en balanserad kost. Innehåller inköpslistor med billiga varor och massor av andra tips för dig som göra mage, smaklökar och plånbok nöjda.

Fattig student; 20 veckomenyer under 250 kronor

Karen Elene Thorsen 209 kr 209 kr Kartonnage

Snabbt, gott och billigt

Boken rymmer hela 80 recept med allt-i-ett-rätter som sköter sig själva i ugnen medan du sysslar med annat – alla med Jennys signum: klassiker med en unik twist! Snabba och prisvärda lösningar är väl det som alla hungriga familjer därute söker? Med Jennys recept smakar det dessutom gudomligt gott.
 

Snabbt, gott och billigt

Jenny Warsén 249 kr 249 kr Inbunden

Städa hållbart med Ekotipset : husmorsknep och ekohacks

Lär dig hur du gör dina egna billiga städprodukter, och hur du får riktigt bra snurr på den årliga storstädningen och alla veckostädningar. Här finns också många fiffiga ekohacks – som hårsnoddar av trasiga nylonstrumpbyxor, eller hur du får skosulor att bli vita igen.

Städa hållbart med Ekotipset : husmorsknep och ekohacks

Ellinor Sirén 239 kr 239 kr Inbunden

Modern självhushållning

Det här är en självhushållningsbok för 2020-talet. Genom självhushåll sparar du både pengar och skonar miljön. Här får du bland annat lära dig hur du kärnar och syrar smör och rör ihop skovax. Du kan också förvandla mördarsniglar till foie gras, och varför inte tillverka hudkräm, kläcka kycklingar och göra din egen filbunke?
 

Modern självhushållning

Alva Herdevall,Anders Rydell 349 kr 349 kr Inbunden

Kickstarta med Ulrikas matlådor : frukost, lunch, mellanmål och middag.

Spara pengar och skona miljön med dessa recept för både frukost, lunch, mellanmål och middag. Recepten boostar din hälsa och ger dig rätt sorts energi så att du orkar mer. Dessutom spar du på miljön när du inte köper mat i engångsplastlådor, din matlåda använder du om och igen och fyller den bara med nya läckerheter!

Kickstarta med Ulrikas matlådor : frukos, lunch, mellanmål, middag

Ulrika Davidsson 229 kr 229 kr Inbunden