Boktips

Camilla Läckberg är tillbaka med älskade Fjällbackaserien!

Redaktionen 15 september 2022

Camilla Läckberg är en av Sveriges absolut största deckarförfattare.

Hon debuterade 2003 med "Isprinsessan" i den älskade Fjällbackaserien. I serien får vi följa deckarförfattaren Erica och maken Patrik som arbetar som polis. Paret utreder tillsammans under seriens gång mystiska mordgåtor och andra brott som inträffat tidigare och flutit upp till ytan. Nu är hon aktuell med den elfte delen i serien, Gökungen. Läs om alla delar i serien och köp dem här.

camilla-lackberg-bocker.jpg

Ordningsföljd Fjällbackaserien:

Del 1 Iprinsessan 

I debutromanen Isprinsessan förlägger Camilla Läckberg handlingen vintertid till sin hemort Fjällbacka och låter morden växa fram ur småstadsandans sämre sidor. Hon tecknar ett porträtt av ett slutet samhälle där alla, på gott och ont, vet allt om varandra och där det yttre skenet har stor betydelse. Något som under fel omständigheter kan bli ödesdigert ...

Isprinsessan

Camilla Läckberg 59 kr 59 kr Pocket

Del 2 Predikanten

Patrik Hedström och hans kollegor i Tanumshedes poliskår ställs inför ett svårlöst mysterium. Det visar sig att skeletten härrör från två kvinnor som försvann 1979. Vilken koppling har morden till varandra? Söker man en mördare som återkommit efter mer än tjugo år, eller någon som bara inspirerats av de tidigare morden? Sanningen visar sig vara grymmare än man någonsin kunnat ana.

Predikanten

Camilla Läckberg 59 kr 59 kr Pocket

Del 3 Stenhuggaren 

Det är en tidig oktobermorgon i Fjällbacka och fiskaren Frans Bengtsson är ute och vittjar sina hummertinor. Vid den sista tinan är det dock något som tar emot. Den kärvar rejält och Frans förstår snart att det inte är någon vanlig fångst han fått. Men när tinan skär vattenytan kastar han sig mot relingen och spyr. För tvärs över nätet hänger en livlös liten flicka ...

Stenhuggaren

Camilla Läckberg 59 kr 59 kr Pocket

Del 4 Olycksfågeln

Det som först ser ut som en vanlig bilolycka visar sig vara ett mord. Sedan Patrik upptäckt kopplingar till liknande fall runt om i Sverige inser han att gärningsmannen troligen har fler liv på sitt samvete. Kort därefter hittas en av dokusåpadeltagarna död i en soptunna. Har detta brutala mord något samband med seriemördaren som polisen jagar?

Olycksfågeln

Camilla Läckberg 59 kr 59 kr Pocket

Del 5 Tyskungen

Mord med rötter i nazismens brott. Hur mycket vet vi egentligen om våra föräldrar? Vilka hemligheter i det förflutna kan förklara handlingar i nuet? Dessa frågor tvingas Erica brottas med när hon inser att hennes döda mor under andra världskriget umgicks i samma krets som den äldre man som hittas mördad i sitt hem i Fjällbacka.

Tyskungen

Camilla Läckberg 59 kr 59 kr Pocket

Del 6 Sjöjungfrun

Anonyma hotbrev, svart bläck på vita ark ...
En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Sedan han en morgon sa hej då till sin familj och gick till jobbet har han inte setts till. Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har gjort allt för att hitta honom, men ingen vet om han är död eller levande. Efter fyra månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen.

Sjöjungfrun

Camilla Läckberg 59 kr 59 kr Pocket

Del 7 Fyrvaktaren

Det är en ljus försommarnatt. En kvinna kastar sig in i sin bil, händerna på ratten är blodiga. Med sin lille son i baksätet flyr hon mot den enda trygga plats hon vet: ön Gråskär utanför Fjällbacka. Ett par dygn senare mördas en man i sin lägenhet, kommunens nyanställde ekonomichef. En skötsam och omtyckt person. Men när polisen i Tanumshede börjar kartlägga hans liv kommer de en rad hemligheter på spåren.

Fyrvaktaren

Camilla Läckberg 59 kr 59 kr Pocket

Del 8 Änglamakerskan

Familjetragedier som rivs upp - gamla fall som får sin lösning Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.

Änglamakerskan

Camilla Läckberg 59 kr 59 kr Pocket

Del 9 Lejontämjaren

Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja. När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde.

Lejontämjaren

Camilla Läckberg 59 kr 59 kr

Del 10 Häxan

Solljuset strilar ner mellan träden och vattnet rör sig stilla runt den lilla flickans livlösa kropp. Emellanåt landar en slända på tjärnens yta och sprider små ringar på vattnet. Förvandlingen har redan börjat, och om ingen hittar Stella kommer hon så småningom att bli ett med skogen och vattnet. Ännu vet ingen om att hon är borta …

Häxan

Camilla Läckberg 259 kr 259 kr

Del 11 Gökungen

Succéförfattaren Camilla Läckberg är tillbaka i Fjällbacka och vi får åter träffa polisen Patrik Hedström vid Tanumshede polisstation och författaren Erica Falck. Denna gång skakas idyllen av två fruktansvärda händelser, finns där något samband mellan dem …?

Gökungen

Camilla Läckberg 249 kr 179 kr