Boktips

Möt Anita – Vinnaren av Guillaume Musso-tävlingen!

Redaktionen 28 april

Här har vi henne – vinnaren av Guillaume Musso-tävlingen vi anordnade för ett par månader sedan. Läs mer om priset och Anita längre ner!

Anita BBK hemsida.png

I priset ingick en fransk afton på biograf Zita, en hotellnatt på Haymarket, samt tågresa tur och retur för två personer! Vi fick en trevlig pratstund ihop där vi diskuterade böcker, starka läsminnen och vad det faktiskt innebär att vara medlem hos oss.

Anita har varit medlem i Bonniers Bokklubb sedan 1998 och firar alltså 25 år som bokklubbsmedlem i år. Som medlem har hon upptäckt en mängd fantastiska böcker. En av de böckerna är Den franska fotografen av Natasha Lester som är en gripande krigsskildring som lyfter kvinnors insatser under krigstid:

Den franska fotografen

Natasha Lester 79 kr 79 kr

Det bästa med att vara medlem är att man får bra och inspirerande introduktioner till nya böcker, tycker Anita. Förutom medlemstidningen och bokpresentationerna uppskattar hon även möjligheten att ta del av författarträffar, tävlingar och mycket annat. Hon föredrar välskriven intrig och miljöer man känner igen från verkligheten. Jo Nesbø gör det mästerligt i senaste boken Blodmåne

Blodmåne

Jo Nesbø 269 kr 269 kr

Ofta kollar hon vår hemsida först, men längtar alltid till tidningen landar i brevlådan så hon kan bläddra och leta fram nya favoritböcker. En av Anitas favoriter är Lucy Dillon som skriver feelgood med sorgkant, ofta i mysiga engelska småstäder. Lektioner i kärlek är just en sådan bok:

Lektioner i kärlek

Lucy Dillon 249 kr 249 kr

En annan favoritförfattare som Anita upptäckt genom Bonniers Bokklubb är Fiona Valpy som även denna skildrar modiga kvinnor under krigstid. Sångfågelns hemlighet är den senaste boken från succéförfattaren:

Sångfågelns hemlighet

Fiona Valpy 249 kr 249 kr Inbunden

 

LÄS OCKSÅ:

Redaktionen tipsar