Middagskompassen : Kokboken för dig, klimatet och planeten


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Bästa möjliga maten för oss och vår planet.

Hur använder man hela råvaran? Hur minskar man på matsvinnet? Och hur hittar man ett hållbart sätt att laga mat? Här finns svaren!

Bästa möjliga maten för oss och vår planet – hur ska man tänka? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet.

Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmakande, lättlagade och klimatsmarta.

Boken, som är skriven tillsammans med Naturskyddsföreningen, ger oss den hjälp vi behöver för att kunna fatta bra beslut. God mat för planeten är också god mat för dig.

Produktinfo

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada driver en av Sveriges största matbloggar, Zeinas Kitchen. Bloggen vann Matbloggsprisets Folkets val 2015. Ett år senare utsågs hon till en av Sveriges bästa matbloggare av Mitt kök. Och 2018 vann hon Allt om Mat's stora matpris. På Instagram och Facebook får hennes över 300 000 följare varje dag ta del av hennes matglädje och nyfikenhet i receptform. Zeina Mourtada har med sin välbesökta blogg, sina konton på sociala medier och sin medverkan i olika TV-program kommit att bli en uppskattad matprofil med spännande recept att lita på.

Paul Svensson

Paul Svensson gillar enkel, hållbar och grönsaksbaserad mat och brinner för att inspirera till en matfilosofi där det gröna står i centrum. Paul arbetar också passionerat för att öka respekten för allt som produceras och för alla delar av råvaran, med förhoppningen att vi på sikt ska kunna eliminera matsvinnet helt. Han har representerat Sverige i Bocuse d’Or och har arbetat på flera av världens och Sveriges bästa krogar. Sedan 2014 driver han tillsammans med Christofer Ekman restaurangen på Fotografiska i Stockholm – som 2017 utsågs till världens bästa museirestaurang. 2019 öppnade han också restaurangen och lanthandeln Paul Taylor i Sundbyberg tillsammans med Tareq Taylor. Paul Svensson syns ofta i tv-rutan, bland annat har han varit programledare för ”Maträddarna” (SVT) och jurymedlem i ”Sveriges yngsta mästerkock” (TV4), förutom att han skrivit flera kokböcker.

Bästa möjliga maten för oss och vår planet.

Hur använder man hela råvaran? Hur minskar man på matsvinnet? Och hur hittar man ett hållbart sätt att laga mat? Här finns svaren!

Bästa möjliga maten för oss och vår planet – hur ska man tänka? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet.

Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmakande, lättlagade och klimatsmarta.

Boken, som är skriven tillsammans med Naturskyddsföreningen, ger oss den hjälp vi behöver för att kunna fatta bra beslut. God mat för planeten är också god mat för dig.

Produktinfo
Om Zeina Mourtada
Om Paul Svensson

Av samma författare

Zeinas kitchen : recept från Mellanöstern

Zeina Mourtada 99 kr 99 kr

Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning

Paul Svensson 379 kr 379 kr

Rädda maten! : manual för minskat matsvinn

Paul Svensson,Christofer Ekman 219 kr 219 kr

Andra köpte även

Minns du den stad

Per Anders Fogelström 59 kr 59 kr

I en förvandlad stad

Per Anders Fogelström 59 kr 59 kr

Barn av sin stad

Per Anders Fogelström 59 kr 59 kr

Mord i lönndom

Jan Mårtenson 249 kr 249 kr

Allra bästa kompisen

Helena Bross 79 kr 79 kr

Stad i världen

Per Anders Fogelström 59 kr 59 kr

Världens högsta berg

Helena Bross 89 kr 89 kr

Bara ett litet mord

Carin Hjulström 229 kr 229 kr

Louise

Mikaela Bley 229 kr 229 kr

Änglaträdet

Lucinda Riley 229 kr 229 kr

Sagor om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin

Elsa Beskow 259 kr 259 kr

Du kanske också gillar

Khadijas kök : recept från Östafrika

Khadija Mohamud 259 kr 259 kr

David Batras inte så tråkiga indiska mat

David Batra 129 kr 129 kr

Laga älg och annat vilt

Anders Levén 219 kr 219 kr

Nazuks goda : Vinnare av Sveriges mästerkock 2023

Nazuk Turdieva 299 kr 299 kr

52 burgare och de godaste tillbehören

Per Ehrlund 299 kr 299 kr

Långkok

Jens Linder 116 kr 116 kr

Laga mig

Lotta Lundgren 269 kr 269 kr

Just nu-priser

Dit floden för dig

Shelley Read 239 kr 199 kr

Tsaren

Jan Mårtenson 269 kr 189 kr

Längtan hem

Nora Roberts 249 kr 189 kr

Det slutna rummet

Mari Jungstedt 269 kr 189 kr

Darrgräset

Johanna Mo 269 kr 189 kr

Parasiten

Sofie Sarenbrant 239 kr 199 kr

Utanpåverket

Kristin Nord 259 kr 229 kr

Låt mig berätta allt

Caroline Säfstrand 259 kr 229 kr

Lova mig tystnad

Mattias Edvardsson 279 kr 249 kr

Flykt

Emmy Walt 269 kr 239 kr

Från och med nu

Martina Haag 259 kr 229 kr

Dimdans

Malin Hedin 279 kr 249 kr

allt är perfeckt

Gisela Ståle 479 kr 399 kr

Det sanningen döljer

Anna Tell 279 kr 249 kr

Sedlighetsbyrån

Christina Wahldén 259 kr 229 kr

Vasa - Rebellen

Gustaf Skördeman 319 kr 289 kr

Djuphamn

Tove Alsterdal 269 kr 239 kr

Ögonblick av liv

Karin Broos 549 kr 449 kr

Det hände en sak i Sverige i går

Sara Borén Jedebäck 289 kr 259 kr

Kvällskurs i italienska

Lucy Diamond 279 kr 249 kr

Teatern vid stranden

Joanna Quinn 279 kr 199 kr

Sommarhuset på stranden

Sarah Morgan 259 kr 229 kr

Sällskapet

Sarah Penner 259 kr 229 kr

Fel tid, fel plats

Gillian McAllister 269 kr 239 kr

Malibu brinner

Taylor Jenkins Reid 269 kr 239 kr

Sökaren

Tana French 269 kr 239 kr

Varför just han? : berättelsen om Gustav Vasa och hans tid

Herman Lindqvist 299 kr 269 kr

Paket Jungstedt/Mo

538 kr 358 kr

Sjung med Mamma Mu och Kråkan : med ljudmodul

Jujja Wieslander 319 kr 289 kr