Aktuellt

Mattias Edvardssons "En helt vanlig familj" gör succé som Netflixserie

Redaktionen 27 november 2023

Psykologiska spänningsromanen En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson blev en succé när den utkom 2018. Miniserien baserad på boken med samma namn hade premiär 24 november och har toppat Netflix tittarlista och hyllats av kritikerkåren för dess fängslande drama och psykologiska skärpa.

en-helt-vanlig-familj_huvudbild.jpg

Foto/copyright: Netflix

Mattias Edvardssons gastkramande bladvändare En helt vanlig familj om en föräldrars värsta mardröm blev genast en succé när den utkom 2018. Föga förvånande fungerar Mattias Edvardssons sätt att skildra psykologiska drivkrafter och samhällsviktiga problem utmärkt när de blir levande på skärmarna med bland annat Alexandra Karlsson Tyrefors i rollen som Stella, föräldrarna som spelas av Lo Kauppi och Björn Bengtsson med i Per Hanefjord som regissör. 

Den fridfulla vardagen för en vanlig familj avslutas abrupt när dottern Stella blir häktad och anklagad för mord. Men vad är föräldrarna beredda att göra för att rädda dottern? Handlingen tar oss genom Lund, från kullerstensgator till Juridicums korridorer, och visar den tiden före och efter Stellas häktning. Berättelsen rör svåra teman som övergrepp, trauman, moraliska dilemman och dåliga samveten. 

imagex6iph.png

Foto/copyright: Netflix

Hyllad av Sveriges filmkritikerkår

Sedan miniserien hade premiär på streamingtjänsten Netflix med de samtliga sex avsnitten har många svenskar redan hunnit streckkolla och ge sina betyg. Förutom att En helt vanlig familj toppar Netflix mest tittade serier i Sverige och jämförs med kritikerrosade Störst av allt, möts serien av lovord från filmkritiker.

Detta säger några av dem om En helt vanlig familj:

"Kompetent spänning med psykologiskt djup" - Afronbladet

"Ruggig familjesplittring som skakar om och berör" - Moviezine

"Högklassigt svenskt drama" - Filmtopp

Nytt pocketomslag

Miniserien En helt vanlig familj är helt klart sevärd. Men har du läst boken? I samband med miniseriens premiär på Netflix gavs en ny pocketutgåva ut med en bild från serien på Alexandra Karlsson Tyrefors som Stella på bokens omslag. 

En helt vanlig familj är första delen i serie, Lundasviten, som för tillfället finns i fyra delar. 

Köp böckerna här!

En helt vanlig familj

Mattias Edvardsson 89 kr 89 kr Pocket

Lundasviten

En helt vanlig familj

Mattias Edvardsson 89 kr 89 kr

En familjetragedi

Mattias Edvardsson 89 kr 89 kr

Lova mig tystnad

Mattias Edvardsson 279 kr 279 kr

LÄS OCKSÅ: 

Mattias Edvardsson

Redaktionens bästa boktips

Camilla Läckberg