Inspiration

6 anledningar att vi älskar Jussi Adler-Olsens deckare!

Redaktionen 11 mars 2024

Danmarks största deckarförfattare Jussi Adler-Olsen är just nu aktuell med den nervkittlande finalen om Avdelning Q – 7 kvadrat med lås. Har du inte läst de tio spänningsromanerna om cold case-gruppen som sitter i en källare under polishuset i Köpenhamn så har du något att se fram emot!BG-jussi.jpg

1.Beroendeframkallande bladvändare
Äntligen ett beroende som är spännande, men ofarligt! Istället för att doppa handen i påskägget eller näsan i vinglaset kan du frossa i Avdelning Q:s kalla fall. Njut av smarta intriger, nervkittlande spänning, högt tempo och färgstarkt persongalleri

2. Dansk stämning som kickar igång endorfinerna
Vem vill inte hänga i Köpenhamn?! Och samtidigt lyssna på när riviga danskar slänger käft. Adler-Olsens bästsäljare kombinerar brutala kriminalhistorier med samhällskritik, patos och mycket humor.

3. Knepiga älskvärda karaktärer
Avdelning Q är ett underbart egensinnigt gäng. I källaren under polishuset i Köpenhamn där de sitter råder rå men hjärtlig jargong. Den cyniska, men godhjärtade, Carl Mörck som går sin egen väg, Assad med sitt mörka förflutna, bitska sekteraren Rose som vinner alla argumentationer och nervösa nytillskottet Gordon – tillsammans bildar de ett väloljat maskineri.

5. Träffsäkert, varmt och oblodigt
Adler-Olsen har fingertoppskänsla för hur man skildrar olika sorters människor. Ofta berättar han om utsatta människor som hamnar i snett i livet. Hans pappa var överläkare i psykiatri och Jussi menar att han hämtat mycket inspiration från pappans patienter.

6. Underhållning som räcker länge
Istället för att binge-titta på filmerna (böckerna är bättre som vanligt) kan du binge-läsa Avdelning Q. De funkar både att läsa som fristående delar eller som en serie med 10 spänningsfall med en något dysfunktionell avdelning man lär känna och älska mer och mer.

Sju kvadrat med lås

Jussi Adler-Olsen 269 kr 269 kr Inbunden

Avdelning Q

Alla böckerna i serien

Kvinnan i rummet

Jussi Adler-Olsen 89 kr 89 kr

Fasanjägarna

Jussi Adler-Olsen 89 kr 89 kr

Flaskpost från P

Jussi Adler-Olsen 89 kr 89 kr

Journal 64

Jussi Adler-Olsen 89 kr 89 kr

Marcoeffekten

Jussi Adler-Olsen 89 kr 89 kr

Den gränslöse

Jussi Adler-Olsen 89 kr 89 kr

Selfies

Jussi Adler-Olsen 89 kr 89 kr

Offer 2117

Jussi Adler-Olsen 89 kr 89 kr

Natriumklorid

Jussi Adler-Olsen 99 kr 99 kr

Sju kvadrat med lås

Jussi Adler-Olsen 269 kr 269 kr