Stjärnkocken


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan
”Mums för läsfåtöljsdetektiven.” Kirkus, Starred Review
”Peter May är en av de bästa deckarförfattarna på marknaden.” The Mystery Gazette
”Läsarna vaggas in i tron att de vet vart den här berättelse är på väg, tills May plötsligt drar undan mattan för dem.” Library Journal, Starred Review
»Egentligen är huvudtemat här inte mordgåtan, utan snarare den franska matkulturen och vin. För den som är intresserad av detta är Stjärnkocken en helt fantastisk läsupplevelse.« Katrine Hamori, BTJ
"En riktig bladvändare. En bok att sluka i en sittning helt enkelt. ... Det är lätt att distraheras av all den fantastiska maten, och vinerna. Oh my! Snålvattnet rinner bara jag tänker på det." @Bokmalen_nu

Peter Mays succédeckare – ett cold case i en fransk bergsby!

I Stjärnkocken får vi följa med till en bergsby där en av Frankrikes mest hyllade kockar mördas under sin dagliga träningsrunda. Sju år senare är fallet fortfarande olöst. Då besöks byn och restaurangen av den skotske kriminalteknikern Enzo Macleod som specialiserat sig på kalla fall …

Centralmassivet, Frankrike, februari 2003. Dominique, en ung gendarm, drar upp dragkedjan i den vattentäta arméjackan så högt det går innan hon fortsätter stigen uppför berget. Ovanför trädgränsen blir det ännu brantare. När stigen svänger, strax före den dimhöljda platå som är vandringens mål, stannar hon upp och vänder sig om. På vägen långt därnere har mängder av journalister samlats medan de gör allt för att kontakta sina redaktioner. Vilken historia! Vilken tragedi!

När Dominique når toppen och den fallfärdiga stenbyggnad som en gång i tiden användes som sommarviste för traktens bönder, ser hon två figurer i mörka kläder. En man och en kvinna. De skakar hand och sedan visas hon in i mörkret.

På det leriga golvet syns en mängd fotavtryck. Dominique låter ficklampan vandra tills hon hittar offret – en förvriden man i träningsoverall. Halva kroppen ligger i en regnvattenspöl som färgats röd av blod.

Anledningen till att så många journalister redan är på plats är att den döde, Frankrikes mest hyllade kock, Marc Fraysse, kallat in dem för ett tillkännagivande. Men ingen vet vad han tänkte berätta eftersom han sköts till döds under morgonens träningsrunda längs bergskammen. Och mordet sätter ny fart på ryktet om att stjärnkocken var på väg att förlora sin tredje Michelinstjärna.

Det är Dominiques första mord och därför dröjer det inte länge förrän hon är utmanövrerad av mer erfarna poliser. Ändå förblir fallet olöst.

Sju år senare tar sig den skotske kriminalteknikern Enzo Macleod, sedan länge bosatt i Frankrike, an fallet. Han följer Fraysses spår över den snöiga bergsplatån. Men utredandet av de komplexa relationerna kring den briljante och undanglidande kocken – en älskarinna, en svartsjuk hustru, en bitter matkritiker – visar sig också öppna upp sår ur Macleods eget förflutna.

Läs mer

Produktinfo

Peter May

Peter May (f. 1951) är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har vunnit en rad priser, bl. a. Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för ”Årets bästa kriminalroman” i USA. Och Mays serie om den skotske kriminalteknikern Enzo Macleod hyllas av såväl kritiker som läsare.

”Mums för läsfåtöljsdetektiven.” Kirkus, Starred Review
”Peter May är en av de bästa deckarförfattarna på marknaden.” The Mystery Gazette
”Läsarna vaggas in i tron att de vet vart den här berättelse är på väg, tills May plötsligt drar undan mattan för dem.” Library Journal, Starred Review
»Egentligen är huvudtemat här inte mordgåtan, utan snarare den franska matkulturen och vin. För den som är intresserad av detta är Stjärnkocken en helt fantastisk läsupplevelse.« Katrine Hamori, BTJ
"En riktig bladvändare. En bok att sluka i en sittning helt enkelt. ... Det är lätt att distraheras av all den fantastiska maten, och vinerna. Oh my! Snålvattnet rinner bara jag tänker på det." @Bokmalen_nu

Peter Mays succédeckare – ett cold case i en fransk bergsby!

I Stjärnkocken får vi följa med till en bergsby där en av Frankrikes mest hyllade kockar mördas under sin dagliga träningsrunda. Sju år senare är fallet fortfarande olöst. Då besöks byn och restaurangen av den skotske kriminalteknikern Enzo Macleod som specialiserat sig på kalla fall …

Centralmassivet, Frankrike, februari 2003. Dominique, en ung gendarm, drar upp dragkedjan i den vattentäta arméjackan så högt det går innan hon fortsätter stigen uppför berget. Ovanför trädgränsen blir det ännu brantare. När stigen svänger, strax före den dimhöljda platå som är vandringens mål, stannar hon upp och vänder sig om. På vägen långt därnere har mängder av journalister samlats medan de gör allt för att kontakta sina redaktioner. Vilken historia! Vilken tragedi!

När Dominique når toppen och den fallfärdiga stenbyggnad som en gång i tiden användes som sommarviste för traktens bönder, ser hon två figurer i mörka kläder. En man och en kvinna. De skakar hand och sedan visas hon in i mörkret.

På det leriga golvet syns en mängd fotavtryck. Dominique låter ficklampan vandra tills hon hittar offret – en förvriden man i träningsoverall. Halva kroppen ligger i en regnvattenspöl som färgats röd av blod.

Anledningen till att så många journalister redan är på plats är att den döde, Frankrikes mest hyllade kock, Marc Fraysse, kallat in dem för ett tillkännagivande. Men ingen vet vad han tänkte berätta eftersom han sköts till döds under morgonens träningsrunda längs bergskammen. Och mordet sätter ny fart på ryktet om att stjärnkocken var på väg att förlora sin tredje Michelinstjärna.

Det är Dominiques första mord och därför dröjer det inte länge förrän hon är utmanövrerad av mer erfarna poliser. Ändå förblir fallet olöst.

Sju år senare tar sig den skotske kriminalteknikern Enzo Macleod, sedan länge bosatt i Frankrike, an fallet. Han följer Fraysses spår över den snöiga bergsplatån. Men utredandet av de komplexa relationerna kring den briljante och undanglidande kocken – en älskarinna, en svartsjuk hustru, en bitter matkritiker – visar sig också öppna upp sår ur Macleods eget förflutna.

Läs mer

Produktinfo
Om Peter May