Vad vi äter : om ultraprocessad mat, vad den gör med oss och varför vi inte kan sluta äta den


Kartonnage

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan
"En intressant och tankeväckande bok som inte kräver några förkunskaper. Helhetsbetyg 4. Mycket bra." Motzi Eklöf, BTJ-häfte nr 5, 2024

Hur påverkar kosten din kropp – och själ?

Vi har trätt in i en ny era där större delen av vår kost kommer från en helt ny uppsättning ämnen som kallas ultraprocessade – alltså livsmedel som hårdbearbetats industriellt. Men vet vi verkligen vad ultraprocessad mat har för effekt på oss?

Följ med den brittiske läkaren Chris van Tulleken på hans resa genom matvetenskapens värld och en ultraprocessad kost för att upptäcka vad som verkligen pågår. Få reda på varför träning och viljestyrka inte kan rädda oss – och vad ultraprocessad mat gör med både den fysiska och den psykiska hälsan, för att inte tala om vad den gör med vår planet.

Vi får hela tiden höra att bara vi gör andra val så kommer vi att må bättre eller gå ner i vikt eller bli hälsosammare eller vad det nu må vara. Men sanningen är att vi lever i en miljö som gör det nästan omöjligt. Ultraprocessad ”mat” innehåller ingredienser som inte används när man lagar mat hemma, den finns överallt och den uppmuntrar ofta till överkonsumtion.

Så det här är en bok om våra rättigheter. Rätten att veta vad vi äter. Rätten att veta vad vår kost gör med vår kropp – och själ. Rätten till bra och prisvärd mat.

Det här är en ögonöppnande undersökning av vetenskapen, ekonomin, historien och produktionen bakom det vi stoppar i oss.

 

Läs mer

Produktinfo

Chris van Tulleken

Chris van Tulleken är läkare specialiserad på infektionssjukdomar vid sjukhuset för tropiska sjukdomar i London. Han utbildade sig vid Oxford och har en doktorsexamen i molekylär virologi från University College i London, där han är docent. Hans forskning fokuserar på hur företag påverkar människors hälsa, särskilt inom området barnnutrition, och han samarbetar med Unicef och Världshälsoorganisationen (WHO) inom detta område. Som en av BBC:s främsta programledare för både barn och vuxna har hans arbete belönats med två Baftapriser. Chris van Tulleken bor i London med fru och två barn.

"En intressant och tankeväckande bok som inte kräver några förkunskaper. Helhetsbetyg 4. Mycket bra." Motzi Eklöf, BTJ-häfte nr 5, 2024

Hur påverkar kosten din kropp – och själ?

Vi har trätt in i en ny era där större delen av vår kost kommer från en helt ny uppsättning ämnen som kallas ultraprocessade – alltså livsmedel som hårdbearbetats industriellt. Men vet vi verkligen vad ultraprocessad mat har för effekt på oss?

Följ med den brittiske läkaren Chris van Tulleken på hans resa genom matvetenskapens värld och en ultraprocessad kost för att upptäcka vad som verkligen pågår. Få reda på varför träning och viljestyrka inte kan rädda oss – och vad ultraprocessad mat gör med både den fysiska och den psykiska hälsan, för att inte tala om vad den gör med vår planet.

Vi får hela tiden höra att bara vi gör andra val så kommer vi att må bättre eller gå ner i vikt eller bli hälsosammare eller vad det nu må vara. Men sanningen är att vi lever i en miljö som gör det nästan omöjligt. Ultraprocessad ”mat” innehåller ingredienser som inte används när man lagar mat hemma, den finns överallt och den uppmuntrar ofta till överkonsumtion.

Så det här är en bok om våra rättigheter. Rätten att veta vad vi äter. Rätten att veta vad vår kost gör med vår kropp – och själ. Rätten till bra och prisvärd mat.

Det här är en ögonöppnande undersökning av vetenskapen, ekonomin, historien och produktionen bakom det vi stoppar i oss.

 

Läs mer

Produktinfo
Om Chris van Tulleken

Just nu-priser

Månadens bästa pris

Jakob

Satu Rämö 299 kr 199 kr

Viva España

Åsa Hellberg 269 kr 199 kr

Allmänfarlig ödeläggelse

Monica Nebelius Lüning 279 kr 199 kr

Liket på Tallholmen

Katarina Bivald 279 kr 249 kr

Bygdedjuret

Sven Olov Karlsson 279 kr 249 kr

Dödens lustgård

Karolina Schützer 279 kr 249 kr

Isnatten

Kamilla Oresvärd 269 kr 239 kr

En liten död

Ebba Bandh 289 kr 199 kr

Schackspelaren

Daniel Fridell, Börge Hellström 299 kr 269 kr

Frälsarens nya gymnastikskor

Sebastian Avindell 269 kr 239 kr

Den gyllene hämnden

Veronica Sjöstrand 269 kr 239 kr

Älskarinnan

E. P. Uggla 279 kr 249 kr

Satmarken

Thomas Engström 269 kr 239 kr

Du är här

David Nicholls 279 kr 249 kr

Dit fjärilar flyger

Suzanne Redfearn 269 kr 239 kr

De bortglömda flickorna

Emily Gunnis 279 kr 249 kr

Innan kaffet kallnat

Toshikazu Kawaguchi 269 kr 239 kr

Hennes tysta ögon

Armando Lucas Correa 269 kr 239 kr

Systrar under en uppgående sol

Heather Morris 269 kr 239 kr

Mörkrets grotta

Kate Rhodes 279 kr 249 kr

Ekon från det förflutna

Jodi Thomas 249 kr 219 kr

Efteråt

Guillaume Musso 249 kr 219 kr

Långlevnadsrevolutionen

Maria Borelius 329 kr 299 kr

Doktorns no bullshit-guide till hälsa

Jesper Salén 329 kr 299 kr

Kalorismart : enkla recept för att äta gott och må bra

Annie Erfass 329 kr 299 kr

Hälsoresan : 52 veckor som kan förändra ditt liv

Anders Wallensten 289 kr 259 kr

Onda tankar

Nora Roberts 299 kr 199 kr

I skuggan av det förflutna

Elisabet Nemert 299 kr 199 kr

Paket Roberts/Nemert

598 kr 378 kr