Frukt och bär A-Ö


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan
"Det är en fin och genomarbetad resa i det svenska frukt- och bärutbudet från norr till söder som Paul Svenssonbjuder in till, och han kryddar även texterna med många personliga minnen och funderingar. Här kan bådematlagare, bärplockare och odlare finna mängder av inspiration. Helhetsbetyg: 5. Briljant." Maria Bennmalm, BTJ-häfte nr 7, 2024

Paul Svenssons NYA efterlängtade praktverk!

Efter succéboken Grönsaker A–Ö kommer mästerlige kocken Paul Svensson med 33 nya kapitel om allt du kan göra med frukt och bär!

Kanske kan man tro att Frukt & bär A - Ö är en bok med bara efterrätter, men inte alls. Här finns massvis med recept som hör till den salta matlagningen. Blåbären liksom hjortronen stoppas i viltgrytorna, jordgubbarna och andra bär hamnar i gröna sallader och hasselnötterna får ge smak åt en smörig hollandaisesås. Mullbären sätter färg på en indisk vindaloo med blomkål och rabarbern ger syra till en curry med lamm.

I boken finns förstås också en stor mängd efterrätter i form av glass, sorbet och parfait, småkakor, mjuka kakor och pajer. Självklart innehåller den också såväl saft som sylt och marmelad. Här finns garanterat något för alla som älskar frukt och bär, oavsett om man har en egen fruktträdgård, en trädgård full med bärbuskar eller köper sina frukter och bär – kanske även i fryst form – i mataffären.
 
Recepten spänner från de enklaste enkla till vardags, till de lite mer tidskrävande till helgen och den stora festen. Boken består av 33 kapitel i vilka det förutom recepten ingår en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.

Läs mer

Produktinfo

Paul Svensson

Paul Svensson gillar enkel, hållbar och grönsaksbaserad mat och brinner för att inspirera till en matfilosofi där det gröna står i centrum – hans förhoppning är att vi på sikt också ska kunna eliminera matsvinnet helt. Han har representerat Sverige i Bocuse d'Or och har arbetat på flera av världens och Sveriges bästa krogar, bland annat har han drivit restaurangen på Fotografiska i Stockholm som utsågs till världens bästa museirestaurang 2017. År 2020 utsågs han till hedersdoktor i måltidsekologi vid Örebro universitet. Paul Svensson syns ofta i tv-rutan, bland annat har han varit programledare för ”Maträddarna” (SVT), "Den gröne slaktaren" (SVT) och är en återkommande gäst i Nyhetsmorgon (TV4).

"Det är en fin och genomarbetad resa i det svenska frukt- och bärutbudet från norr till söder som Paul Svenssonbjuder in till, och han kryddar även texterna med många personliga minnen och funderingar. Här kan bådematlagare, bärplockare och odlare finna mängder av inspiration. Helhetsbetyg: 5. Briljant." Maria Bennmalm, BTJ-häfte nr 7, 2024

Paul Svenssons NYA efterlängtade praktverk!

Efter succéboken Grönsaker A–Ö kommer mästerlige kocken Paul Svensson med 33 nya kapitel om allt du kan göra med frukt och bär!

Kanske kan man tro att Frukt & bär A - Ö är en bok med bara efterrätter, men inte alls. Här finns massvis med recept som hör till den salta matlagningen. Blåbären liksom hjortronen stoppas i viltgrytorna, jordgubbarna och andra bär hamnar i gröna sallader och hasselnötterna får ge smak åt en smörig hollandaisesås. Mullbären sätter färg på en indisk vindaloo med blomkål och rabarbern ger syra till en curry med lamm.

I boken finns förstås också en stor mängd efterrätter i form av glass, sorbet och parfait, småkakor, mjuka kakor och pajer. Självklart innehåller den också såväl saft som sylt och marmelad. Här finns garanterat något för alla som älskar frukt och bär, oavsett om man har en egen fruktträdgård, en trädgård full med bärbuskar eller köper sina frukter och bär – kanske även i fryst form – i mataffären.
 
Recepten spänner från de enklaste enkla till vardags, till de lite mer tidskrävande till helgen och den stora festen. Boken består av 33 kapitel i vilka det förutom recepten ingår en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.

Läs mer

Produktinfo
Om Paul Svensson

Av samma författare

Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning

Paul Svensson 379 kr 379 kr

Rädda maten! : manual för minskat matsvinn

Paul Svensson, Christofer Ekman 219 kr 219 kr

Just nu-priser

Månadens bästa pris

Jakob

Satu Rämö 299 kr 199 kr

Viva España

Åsa Hellberg 269 kr 199 kr

Allmänfarlig ödeläggelse

Monica Nebelius Lüning 279 kr 199 kr

Liket på Tallholmen

Katarina Bivald 279 kr 249 kr

Bygdedjuret

Sven Olov Karlsson 279 kr 249 kr

Dödens lustgård

Karolina Schützer 279 kr 249 kr

Isnatten

Kamilla Oresvärd 269 kr 239 kr

En liten död

Ebba Bandh 289 kr 199 kr

Schackspelaren

Daniel Fridell, Börge Hellström 299 kr 269 kr

Frälsarens nya gymnastikskor

Sebastian Avindell 269 kr 239 kr

Den gyllene hämnden

Veronica Sjöstrand 269 kr 239 kr

Älskarinnan

E. P. Uggla 279 kr 249 kr

Satmarken

Thomas Engström 269 kr 239 kr

Du är här

David Nicholls 279 kr 249 kr

Dit fjärilar flyger

Suzanne Redfearn 269 kr 239 kr

De bortglömda flickorna

Emily Gunnis 279 kr 249 kr

Innan kaffet kallnat

Toshikazu Kawaguchi 269 kr 239 kr

Hennes tysta ögon

Armando Lucas Correa 269 kr 239 kr

Systrar under en uppgående sol

Heather Morris 269 kr 239 kr

Mörkrets grotta

Kate Rhodes 279 kr 249 kr

Ekon från det förflutna

Jodi Thomas 249 kr 219 kr

Efteråt

Guillaume Musso 249 kr 219 kr

Långlevnadsrevolutionen

Maria Borelius 329 kr 299 kr

Doktorns no bullshit-guide till hälsa

Jesper Salén 329 kr 299 kr

Kalorismart : enkla recept för att äta gott och må bra

Annie Erfass 329 kr 299 kr

Hälsoresan : 52 veckor som kan förändra ditt liv

Anders Wallensten 289 kr 259 kr

Onda tankar

Nora Roberts 299 kr 199 kr

I skuggan av det förflutna

Elisabet Nemert 299 kr 199 kr

Paket Roberts/Nemert

598 kr 378 kr