Frukt och bär A-Ö


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan
"Det är en fin och genomarbetad resa i det svenska frukt- och bärutbudet från norr till söder som Paul Svenssonbjuder in till, och han kryddar även texterna med många personliga minnen och funderingar. Här kan bådematlagare, bärplockare och odlare finna mängder av inspiration. Helhetsbetyg: 5. Briljant." Maria Bennmalm, BTJ-häfte nr 7, 2024

Paul Svenssons NYA efterlängtade praktverk!

Efter succéboken Grönsaker A–Ö kommer mästerlige kocken Paul Svensson med 33 nya kapitel om allt du kan göra med frukt och bär!

Kanske kan man tro att Frukt & bär A - Ö är en bok med bara efterrätter, men inte alls. Här finns massvis med recept som hör till den salta matlagningen. Blåbären liksom hjortronen stoppas i viltgrytorna, jordgubbarna och andra bär hamnar i gröna sallader och hasselnötterna får ge smak åt en smörig hollandaisesås. Mullbären sätter färg på en indisk vindaloo med blomkål och rabarbern ger syra till en curry med lamm.

I boken finns förstås också en stor mängd efterrätter i form av glass, sorbet och parfait, småkakor, mjuka kakor och pajer. Självklart innehåller den också såväl saft som sylt och marmelad. Här finns garanterat något för alla som älskar frukt och bär, oavsett om man har en egen fruktträdgård, en trädgård full med bärbuskar eller köper sina frukter och bär – kanske även i fryst form – i mataffären.
 
Recepten spänner från de enklaste enkla till vardags, till de lite mer tidskrävande till helgen och den stora festen. Boken består av 33 kapitel i vilka det förutom recepten ingår en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.

Läs mer

Produktinfo

Paul Svensson

Paul Svensson gillar enkel, hållbar och grönsaksbaserad mat och brinner för att inspirera till en matfilosofi där det gröna står i centrum – hans förhoppning är att vi på sikt också ska kunna eliminera matsvinnet helt. Han har representerat Sverige i Bocuse d'Or och har arbetat på flera av världens och Sveriges bästa krogar, bland annat har han drivit restaurangen på Fotografiska i Stockholm som utsågs till världens bästa museirestaurang 2017. År 2020 utsågs han till hedersdoktor i måltidsekologi vid Örebro universitet. Paul Svensson syns ofta i tv-rutan, bland annat har han varit programledare för ”Maträddarna” (SVT), "Den gröne slaktaren" (SVT) och är en återkommande gäst i Nyhetsmorgon (TV4).

"Det är en fin och genomarbetad resa i det svenska frukt- och bärutbudet från norr till söder som Paul Svenssonbjuder in till, och han kryddar även texterna med många personliga minnen och funderingar. Här kan bådematlagare, bärplockare och odlare finna mängder av inspiration. Helhetsbetyg: 5. Briljant." Maria Bennmalm, BTJ-häfte nr 7, 2024

Paul Svenssons NYA efterlängtade praktverk!

Efter succéboken Grönsaker A–Ö kommer mästerlige kocken Paul Svensson med 33 nya kapitel om allt du kan göra med frukt och bär!

Kanske kan man tro att Frukt & bär A - Ö är en bok med bara efterrätter, men inte alls. Här finns massvis med recept som hör till den salta matlagningen. Blåbären liksom hjortronen stoppas i viltgrytorna, jordgubbarna och andra bär hamnar i gröna sallader och hasselnötterna får ge smak åt en smörig hollandaisesås. Mullbären sätter färg på en indisk vindaloo med blomkål och rabarbern ger syra till en curry med lamm.

I boken finns förstås också en stor mängd efterrätter i form av glass, sorbet och parfait, småkakor, mjuka kakor och pajer. Självklart innehåller den också såväl saft som sylt och marmelad. Här finns garanterat något för alla som älskar frukt och bär, oavsett om man har en egen fruktträdgård, en trädgård full med bärbuskar eller köper sina frukter och bär – kanske även i fryst form – i mataffären.
 
Recepten spänner från de enklaste enkla till vardags, till de lite mer tidskrävande till helgen och den stora festen. Boken består av 33 kapitel i vilka det förutom recepten ingår en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.

Läs mer

Produktinfo
Om Paul Svensson

Av samma författare

Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning

Paul Svensson 379 kr 379 kr

Rädda maten! : manual för minskat matsvinn

Paul Svensson, Christofer Ekman 339 kr 339 kr

Bäst pris just nu

Den första bruden

Nora Roberts 289 kr 289 kr

Intrig i Amalfi

Anders de la Motte, Anette de la Motte 299 kr 299 kr

Följeslagaren

Sofie Sarenbrant 289 kr 289 kr

Svart hjärta

Silvia Avallone 299 kr 299 kr

Vardagar 12

Ulf Lundell 299 kr 299 kr

Den smutsiga floden

Åke Edwardson 299 kr 299 kr

Stål-Berit

Martina Haag 299 kr 299 kr

När stjärnorna faller

Mari Jungstedt 299 kr 299 kr

Midsommarmord i skärgården

Anna Ihrén 279 kr 279 kr

Exit Nils

Peter Magnusson 329 kr 329 kr

Livets ekvation

Sofia Lundberg 279 kr 279 kr

Första position

Anna Lönnqvist 269 kr 269 kr

Mörkret faller över skogen

Mons Kallentoft, Karolina Kallentoft 309 kr 309 kr

Där lavendelfälten blommar

Carina Nunstedt 299 kr 299 kr

De vilseledda

Michaela Winglycke 279 kr 279 kr

I stort sett mänsklig

Helena Lindegren 329 kr 329 kr

Det andra livet

Daniel Alfredson 329 kr 329 kr

Spjutdansare

Agneta Arnesson Westerdahl 279 kr 279 kr

Ett avslöjande testamente

Julia Chapman 289 kr 289 kr

Vildmarken

Sarah Pearse 319 kr 319 kr

Det franska arvet

Natasha Lester 289 kr 289 kr

Efter midnatt

T.M. Logan 259 kr 259 kr

Dagarna jag älskade dig som mest

Amy Neff 319 kr 319 kr

Bageriet i Brooklyn

Ellen Vahr 249 kr 249 kr

Under ytan

Jørn Lier Horst 299 kr 299 kr

Cookies & brownies deluxe

Frida Skattberg 319 kr 319 kr

Kustfåglar

Axel Thorenfeldt 369 kr 369 kr

100 fantastiska svenska öar - och en halvö

Marko T Wramén, Anna W Thorbjörnsson 329 kr 329 kr

Paket Jungstedt/Edwardson

598 kr 598 kr