Morberg jagar och lagar
Inbunden
Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}
Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}
Per Morberg jagar och lagar efter säsong!
Den julivarma vinden har värmt jorden och vetet är som ett gult böljande hav.Längre bort är det något som rör sig – det är några vildsvin som kommer ut ur skogsbrynet och försvinner in i vetet. Året runt är Per Morberg ute i skog och mark. Jaktsäsongen inleds med vildsvinsjakten och av sitt byte gör Morberg en kryddig gulaschsoppa. Han jagar duvor på ärtåkern som blir till en matig sallad med duvbröst och hallonvinägrett. Och under alla de timmar han tillbringar på pass behövs söta chokladkakor … På hösten är det bockpremiär och det resulterar i rådjurssadel med potatisgratäng. Han ger sig ut på kunglig jakt och lagar svampkrustader, hjorttournedos med murklor i rödvinssåsoch åkerbärsglass.Även på vintern kan man jaga. En mustig Harsadel med portvinsgräddsås och mufflonkotletter provençal är läckra rätter att värma sig med kalla vinterkvällar. På våren åker Per och hans hustru Inese på en vindlande jaktresa till Afrika där Per bland annat lagar grillad antilopbiff. Likt ett skådespel i tre akter bygger Morberg upp en måltid för 65 personer med trattkantarellsoppa till förrätt, älgstek med hasselbackspotatis till huvudrätt och blåbärspaj till efterrätt. Per Morberg blandar tankar om jakt med mat, recept och skådespeleri på ett underhållande livligt och charmigt sätt. Det blir en personlig jaktodyssé i bästa Per Morberg-stil. Ridå!
Läs mer
Per Morberg jagar och lagar efter säsong!
Den julivarma vinden har värmt jorden och vetet är som ett gult böljande hav.Längre bort är det något som rör sig – det är några vildsvin som kommer ut ur skogsbrynet och försvinner in i vetet. Året runt är Per Morberg ute i skog och mark. Jaktsäsongen inleds med vildsvinsjakten och av sitt byte gör Morberg en kryddig gulaschsoppa. Han jagar duvor på ärtåkern som blir till en matig sallad med duvbröst och hallonvinägrett. Och under alla de timmar han tillbringar på pass behövs söta chokladkakor … På hösten är det bockpremiär och det resulterar i rådjurssadel med potatisgratäng. Han ger sig ut på kunglig jakt och lagar svampkrustader, hjorttournedos med murklor i rödvinssåsoch åkerbärsglass.Även på vintern kan man jaga. En mustig Harsadel med portvinsgräddsås och mufflonkotletter provençal är läckra rätter att värma sig med kalla vinterkvällar. På våren åker Per och hans hustru Inese på en vindlande jaktresa till Afrika där Per bland annat lagar grillad antilopbiff. Likt ett skådespel i tre akter bygger Morberg upp en måltid för 65 personer med trattkantarellsoppa till förrätt, älgstek med hasselbackspotatis till huvudrätt och blåbärspaj till efterrätt. Per Morberg blandar tankar om jakt med mat, recept och skådespeleri på ett underhållande livligt och charmigt sätt. Det blir en personlig jaktodyssé i bästa Per Morberg-stil. Ridå!
Läs mer