Boktips

10 moderna pusseldeckare

Redaktionen 28 mars 2024

I deckarnas värld har subgenren pusseldeckare blivit en tidlös favorit. Gåtfulla ledtrådar och underhållande karaktärer väcker den inre detektiven i oss alla. Utforska världen av moderna pusseldeckare och konsten att lösa mysterier!

Pusseldeckare.jpg

1. Jag kommer att hitta nyckeln av Alex Ahndoril

Den första delen i Nyckelserien av författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, som ligger bakom pseudonymen Lars Kepler. Privatdetektiven Julia Stark får ett oväntat besök på sitt kontor. Det är en framgångsrik affärsman som igår var på en bolagstämma och minnena är otydliga, men på morgonen finns ett fotografi i hans telefon på en bunden, blodig man med en säck över huvudet …

Jag kommer att hitta nyckeln

Alex Ahndoril 169 kr 79 kr

2. Jag blundar och ber av Alex Ahndoril

I den andra delen av Nyckelserien får vi ännu en gång följa privatdetektiven Julia Stark. Hon har blivit anlitad av skådespelerskan Bianca Salo som har en stalker efter sig, hennes fästman, som är död sedan tre år tillbaka. Samtidigt kämpar Bianca med spänningar på Dramaten. Det råder ett mysterium över fallet, nu måste Julia Stark kalla samman hela sin psykologiska fingertoppskänsla för att lösa det.

Jag blundar och ber

Alex Ahndoril 269 kr 199 kr Inbunden

3. Memoria av David Lagercrantz

Det är 14 år sedan Claire Lindman dog, men Samuel, Claires man vägrar att acceptera det. Sedan dyker det upp en kvinna på ett foto som ser precis ut som Claire. Är det möjligt? Professor Hans Rekke och polisassistent Micaela Vargas kopplas in i en gåta som leder dem bakåt i tiden. Memoria är den andra fristående delen i serien Rekke och Vargas.

Memoria

David Lagercrantz 269 kr 269 kr

4. Den hemliga gästen av Nita Prose

Nita Prose gjorde världssuccé med romanen Städerskan, nu är den fantastiska karaktären Molly tillbaka för att lösa ett nytt mysterium! En välkänd deckarförfattare dör på hotellet Regency Grand. Molly är säker på att hon kan lösa fallet, men det kräver att hon gräver i sitt förflutna. Den hemliga gästen är en underhållande kriminalgåta!

Den hemliga gästen

Nita Prose 269 kr 269 kr Inbunden

5. Knappt en droppe blod av Carin Hjulström

Den andra fristående delen i serien Säbyholms gröna fingrar. Skådespelerskan Siri har lämnat Dramaten för ett liv på landet. En äldre man hittas död i området och lokalpolisen Olle kopplas in i fallet, tillsammans söker de efter en mördare. Knappt en droppe blod kombinerar det bästa av två världar, pusseldeckare och feelgood! 

Knappt en droppe blod

Carin Hjulström 89 kr 89 kr

6. Dimma över heden av Julia Chapman

Första delen i mysdeckarserien Döden i Yorkshire. Samson har lämnat London i väntan på att få veta om han kommer förlora jobbet som polis. Nu har han startat upp en detektivbyrå och fått sitt första fall, men snart inträffar fler mystiska händelser. Spåren tycks leda till Delilahs nystartade dejtingbyrå … Dimma över heden är både charmig och spännande!

Dimma över heden

Julia Chapman 89 kr 89 kr

7. Mrs Shepherds mysterium av Julia Chapman

Mrs Shepherds besöker detektivbyrån i Yorkshire när hon anar att någon är på väg att mörda henne. Först tror Samson att hon bara är en förvirrad dam, tills att obehagliga händelser börjar drabba Fellside Courts ålderdomshem. Mrs Shepherds mysterium är den andra fristående delen i mysdeckarserien Döden i Yorkshire, en deckargåta med härliga brittiska karaktärer!

Mrs Shepherds mysterium

Julia Chapman 299 kr 299 kr Inbunden

8. Ensam ö av Britt Peruzzi

I den fjärde delen av Rivieran-serien inträffar två mystiska försvinnanden i Nice. Åttaåriga Léon försvinner på vägen från skolan och 19-åriga Chloé försvinner från ett svenskt karmelitkloster. Kommissarie Alda Luppi är på semester när hon blir tilldelad utredningarna. Nu måste hon kämpa mot klockan för att lösa fallen. Denna pusseldeckare bjuder på mordintriger, mat och vin vid det glittrande Medelhavet.

Ensam ö

Britt Peruzzi 239 kr 239 kr Inbunden

9. Den store konstnären av Hanna Jedvik och Emmy Abrahamson

Konstnären och kvinnokarlen Niki Falc har begått självmord. Nu ska journalisterna Ann och Esti göra ett reportage om honom, men det skaver i relationen mellan journalisterna och det finns märkliga omständigheterna i Nikis dödsfall. Den stora konstnären är förstadelen i den underhållande serien Radiohjältarna, som både är spännande och humoristisk!

Den store konstnären

Hanna Jedvik,Emmy Abrahamson 89 kr 89 kr

10. Ett majestätiskt mord av S.J. Bennett

Den tredje boken i deckarserien Drottningens detektivbyrå med Drottning Elizabeth II i huvudrollen. Året är 2016 och en hand flyter iland på Norfolk. Drottningen är i närheten på ett julfirande och har blivit någorlunda van vid att lösa mordgåtor. Snart lyckas hon identifiera offret - Edward St Cyr. Men jakten på mördaren är komplex och det dröjer inte länge innan ytterligare en kropp hittas …

Ett majestätiskt mord

S.J. Bennett 259 kr 259 kr Inbunden

LÄS OCKSÅ:

Psykologisk spänning

Alla böcker i Doggerland-serien

Nya deckare våren 2024