Boktips

15 böcker som utspelar sig på ditt semestermål. Åk eller läs-res dig dit!

Redaktionen 31 maj 2022

15 böcker om brott och spänning i semesteridyllen!

solstolar-blod.jpgSka du ut och resa? Det kan vara väldigt spännande att läsa en bok som utspelar sig på den plats du ska resa till. Ska du ha hemester? Ja då kan du läs-resa dig till klassiska semesterpärlor från hängmattan. Vi har listat femton spännande böcker där handlingen utspelar sig på populära semestermål. Så, spänn fast dig och res till:

Halland & Österlen

Björn Hellbergs NYA. Nu är det dags för ännu ett fall för den rundlagde kommissarien i Laholm! En kvinnomördare slår till strax före högsäsongen i den idylliska Staden vid Sveriges största badbalja. Den iskalle gärningsmannen lämnar efter sig ett avsiktligt spår som i hög grad förbryllar polisen: en makaber hänvisning till kärleken. 

Sommarens mest efterlängtade mysdeckare! 2:a delen i succéserien Morden på Österlen av Anders de la Motte och Måns Nilsson!
Det är högsommar på Österlen och en ökänd antikhandlare hittas brutalt mördad på den stora antikmarknaden i Degeberga. De synnerligen omaka poliserna kommissarie Peter Vinston och den lokala Simrishamnskollegan Tove Esping tar sig an utredningen med blandade känslor …

Vena Amoris

Björn Hellberg 259 kr 259 kr

Ett fynd att dö för

Anders De la Motte, Måns Nilsson 249 kr 249 kr

Öland

Deckarförfattaren Johanna Mo, uppvuxen i Kalmar skriver om brott på vackra Öland. Det är en serie spänningsromaner som handlar om att leva i skuggan av ett brott och om att inte kunna klippa banden med det förflutna och hembygden. Här är del 1-3 i serien.

Mittlandet

Johanna Mo 269 kr 269 kr

Nattsångaren

Johanna Mo 79 kr 79 kr

Skuggliljan

Johanna Mo 249 kr 249 kr

Málaga

Mari Jungstedt är med sina Gotlandsdeckare en av Sveriges mest framgångsrika spänningsförfattare. Sommaren 2020 lät hon oss följa med till Spanien, genom Innan molnen kommer, första rosade delen i Málaga-sviten. Nu är det dags för den spänningsladdade uppföljaren, Andra sidan månen!

Andra sidan månen

Mari Jungstedt 249 kr 249 kr

Innan molnen kommer

Mari Jungstedt 249 kr 249 kr

Mallorca

Mons Kallentofts tar oss långt bortom de vackra citronlundarna och glamouren i semesterparadiset Mallorca. Tim Blancks sextonåriga dotter försvann under en semesterresa till Mallorca. Han har lovat sig själv att aldrig sluta leta, ett löfte som slitit sönder hans äktenskap och fått honom att bosätta sig i Palma, där han försörjer sig som privatdetektiv. 

Hör mig viska

Mons Kallentoft 249 kr 249 kr

Gotland

1:a delen i Stjernströms NYA Gotlands-serie!
Peter Stjernströms nya laddade serie utspelar sig på Gotland. Följ med till semesterparadiset Ljugarn – om du vågar … En serie krampanfall, ibland med dödlig utgång, drabbar invånarna i semesterparadiset Ljugarn på sydöstra Gotland.

Anna Jansson är en av Sveriges mest lästa deckarförfattare! År 2021 tilldelades hon Crimetime Awards hederspris och hennes romaner om kriminalinspektör Maria Wern på Gotland har sålt i närmare fyra miljoner exemplar bara i Sverige. De två senaste delarna i serien om Wern hittar du här.

Onda drömmar

Anna Jansson 249 kr 249 kr

Galgbergets väktare

Anna Jansson 129 kr 129 kr

Franska rivieran

Britt Perruzzis serie börjar då den nordafrikanska siroccovinden har Franska rivieran i sitt grepp när en kvinna hittas mördad i en bergsby ovanför Nice. Först på plats är kriminalkommissarie Alda Luppi som precis återvänt i tjänst efter att ha drabbats av en sällsynt sjukdom. Utredningen blir lika komplicerad som skrämmande ... I den andra delen är den populära stranden Castel Plage är full av liv och rörelse, men så plötsligt sker det omöjliga: ett mord, mitt på blanka eftermiddagen, bland badgäster och lekande barn. I del tre är det vinter i Nice och snön faller över Promenade des Anglais när ett svenskt par i 50-årsåldern hittas döda i lägenheten de brukar hyra i badorten Beaulieu. Någon har skjutit dem under, eller efter, vad som ser ut att ha varit en kärleksnatt. 

Frusen timme

Britt Peruzzi 269 kr 269 kr

Stilla vatten

Britt Peruzzi 79 kr 79 kr

Aldrig glömma

Britt Peruzzi 79 kr 79 kr

LÄS OCKSÅ:

5 böcker där mogna karaktärer har huvudrollen

14 böcker i en tid av krig och kris

Deckare och thrillers