Boktips

Älskade Lucinda Riley och De sju systrarna.

Redaktionen 2 november 2022

Älskade Lucinda Riley förlorade tragiskt kampen mot cancer 2021. Den åttonde och avslutande delen i serien, ”Atlas – Historien om Pa Salt” hann Lucinda Riley inte skriva klart. Enligt Lucindas önskan kommer hennes son att slutföra hennes arbete och boken kommer att publiceras 2023. Nu kan vi presentera omslaget av Atlas: Historien om Pa Salt och en text om boken till dig som inte kan vänta.

contentsida_LucindaRiley-1.jpg

Atlas: Historien om Pa Salt är den efterlängtade, avslutande delen på Lucinda Rileys fantastiska saga om de sju systrarna. Den spänner över en livstid av kärlek och förlust, tar med läsaren på en resa över gränser och världshav och utgör ett oförglömligt slut på en internationell världssuccé. 

lucinda-pa-salt.jpg  

De sju systrarna har samlats på båten Titan för att ta ett sista avsked av den mystiska far de alla älskade så djupt. 

Till allas förvåning valde Pa Salt att ge nyckeln till deras förflutna till den sjunde systern som äntligen hittats. Men för varje sanning som avslöjas uppstår en ny fråga.  

Systrarna tvingas inte bara inse att de knappt kände sin far, de måste dessutom acceptera att hans sedan länge begravda hemligheter fortfarande kan ha konsekvenser för deras liv. 

1928, Paris 

En pojke hittas när han bara är en hårsmån från döden. En vänlig familj ger honom ett nytt hem och ett liv som han inte hade trott var möjligt. Den lillgamla, begåvade pojken frodas i sin nya miljö, men han vägrar att yppa ett enda ord om vem han egentligen är. 

Som ung man börjar han studera vid det prestigefyllda Conservatoire de Paris, han möter kärleken och kan nästan lägga de fruktansvärda upplevelser han flytt ifrån bakom sig och glömma det löfte han avgett. Men ondskan har gjort sitt intåg i Europa och ingen går längre säker. I sitt hjärta vet han att tiden snart är inne då han än en gång måste fly. 

2008, grekiska övärlden 

De sju systrarna har samlats på båten Titan för att ta ett sista avsked av den mystiska far de alla älskade så djupt. 

Till allas förvåning valde Pa Salt att ge nyckeln till deras förflutna till den sjunde systern som äntligen hittats. Men för varje sanning som avslöjas uppstår en ny fråga. Systrarna tvingas inte bara inse att de knappt kände sin far, de måste dessutom acceptera att hans sedan länge begravda hemligheter fortfarande kan ha konsekvenser för deras liv.   

Atlas: Historien om Pa Salt spänner över en livstid av kärlek och förlust, tar med läsaren på en resa över gränser och världshav och utgör ett oförglömligt slut på den fantastiska sagan om de sju systrarna.

7 fakta om de sju systrarna

1. I första boken i serien Sju systrar samlas Maia och hennes fem systrar i deras barndomshem, ett magnifikt slott vid Lake Geneva. Beskedet om att deras adoptivfar, miljardären Pa Salt har avlitit är starten på systrarnas resa för att förstå historien om deras liv. Fadern lämnar efter sig ett par ledtrådar till varje syster som ska ta dem närmare sitt sanna arv.

De sju systrarna: Maias bok

99 kr 99 kr Storpocket

2. I andra delen Stormsystern befinner sig systern Ally på en yacht för att tävla i ett prestigefyllt yacht-race. Det är under detta race som beskedet om adoptivfaderns död når henne. Detta leder henne att följa ett spår till Norge som hennes far lämnat till henne.

Stormsystern : Allys bok

Lucinda Riley 99 kr 99 kr

3. I den tredje delen Skuggsystern får vi följa systern Star som följer faderns ledtrådar till ett antikvariat i London. Hon lär sig historian om den starka, självständiga kvinnan Flora MacNichol som levde för 100 år sedan.

Skuggsystern: Stars bok

99 kr 99 kr Storpocket

4. I den fjärde boken Pärlsystern träffar vi CeCe, hon som aldrig kännt att hon passat in någonstans. Faderns död förändrar CeCes liv och hon tar många avgörande beslut. Hon ser också, med förskräckelse sin syster Star distansiera sig från henne för att följa sin nya kärlek.

Pärlsystern : CeCes bok

Lucinda Riley 99 kr 99 kr Storpocket

5. Femte delen, Månsystern är en historia om Tiggy som litar på sina instinkter och flyttar till en avlägsen plats i Scotland efter faders död. Hon följer din passion att ta hand om djur under anställning av den bekymrade och problemfyllda Charlie Kinnaird. Hon får höra av en gammal zigenare som bott länge i området att hon har ärvt ett sjätte sinne från sina förfäder.

Månsystern : Tiggys bok

Lucinda Riley 119 kr 119 kr

6. Sjätte boken, Solsystern handlar om systern och supermodellen Electra som till synes har ALLT! Faderns död får den bräckliga Electra att ta till alkohol och droger för att orka. Hennes nära känner stor oro över hennes hälsa samtidigt som hon får ett brev av en kvinna som påstår sig vara hennes farmor.

Solsystern : Electras bok

Lucinda Riley 229 kr 229 kr

7. I den sjunde och sista boken Riley skrev innan hon förlorade kampen mot cancer 2021 heter Den saknade systern. Får du svaret på gåtanom de sju systrarna? De sex systrarna ska resa från jordens alla hörn för att hedra minnet efter sin mystiske adoptivfar och välgörare, Pa Salt. Men en av systrarna saknas fortfarande och frågan är om hon egentligen vill bli hittad?

Den saknade systern

Lucinda Riley 129 kr 129 kr

Bra att veta:

Systerskaran består av:
Maia - den första systern och fylld av en ångestfylld historia.
Ally - stormsystern som de andra ser upp till och ser som ledare för systerskaran.
Star - den tystlåtna och konflikträdda skuggsystern.
CeCe - pärlsystern som längtar efter en tillhörighet, en kultur där hon känner sig "hemma".
Tiggy - månsystern som älskar kraften från naturen och den känsla hon känner i det fria. Hennes systrar kallar henne snöflingan.
Electra - den vackra solsystern med ett trasigt inre, som ser alla andras lycka förutom sin egen.

Lucinda Riley har skrivit fler böcker än böckerna om de sju systrarna. Den senaste heter Kärleksbrevet och är en dramatisk spännande bladvändare. Du får läsa om en kunglig skandal och oförlåtliga svek. Hennes senaste Morden i Fleat House är en riktig bokskatt och Rileys okända kriminalroman.

Kärleksbrevet

Lucinda Riley 249 kr 249 kr Inbunden

Morden i Fleat House

Lucinda Riley 249 kr 249 kr Inbunden

LÄS OCKSÅ:

Redaktionens bästa boktips!

Feelgoodböcker.

Alla pratar om!