Boktips

Alla böcker i den älskade serien Åremorden

Redaktionen 22 september

Viveca Sten, författaren som ligger bakom den omåttligt populära serien Sandhamnsserien, är äntligen tillbaka med en ny del i den älskade serien Åremorden. Här kan du läsa om alla fyra delar i spänningsserien där rafflande mordfall sammanvävs med starka karaktärer och fantastiska miljöer i de jämtländska landskapen.

image1y41.png
Fotograf: Kajsa Göransson

Viveca Stens tidigare serie, Morden i Sandhamn, har blivit älskad av läsare både i Sverige och internationellt och har även blivit en populär tv-serie. Första delen i Åremorden utkom 2020 under coronapandemin när Viveca Sten och hennes man var fast i fjällparadiset Åre på grund av reserestriktioner. Serien har inspirerats av de vackra jämtländska fjällen, en miljö som många skidresenärer kan känna igen sig i. Med den nya delen i serien, Vilseledaren, består nu Åremorden av fyra rysande böcker. Böckerna är listade i rätt ordning nedan.

1. Offermakaren

Den första delen i serien tar i början en kall vintermorgon i Åre, när en liftskötare upptäcker ett stelfruset lik i en av liftstolarna. Det tyder på ett mord som skrämmer den populära turistorten. Polisinspektör Daniel Lindskog vid Årepolisen och stockholmspolisen Hanna Ahlander blir de som tar sig an det makabra fallet. Med snöfall, kyla och en ökande fara i den jämtländska fjällbyn måste de avslöja den iskalla sanningen innan fler liv går förlorade.

Offermakaren

Viveca Sten 69 kr 69 kr

2. Dalskuggan 

En kall vintermorgon hittas ett lik vid en väg i Åre, vilket sätter skräck i skidorten. Poliserna Hanna och Daniel tar sig an fallet. Samtidigt lever en ung kvinna i trakten under stark press från en sektliknande församling. Utredningen om det brutala mordet går trögt till en början, och en ökande arbetsbörda pressar Daniel, som precis blivit pappa. När nya hemligheter avslöjas, dras Hanna och Daniel allt djupare in i en komplicerad utredning som handlar om överlevnad till varje pris

Dalskuggan

Viveca Sten 249 kr 249 kr

3. Botgöraren

I Åre, mitt under påsken, blir poliserna Hanna Ahlander och Daniel Lindskog kallade till det exklusiva Copperhill Mountain Lodge. Här har en kvinna, Charlotte Wretlind, blivit brutalt knivhuggen till döds i en lyxig svit. Offret hade kopplingar till det nedgångna högfjällshotellet i Storlien. Utredningen blir komplicerad, fylld av trasiga relationer, djupa konflikter och smärtsamma barndomsminnen. När fler hemligheter avslöjas, inser Hanna och Daniel att det inte bara handlar om ett mordoffer...

Botgöraren

Viveca Sten 89 kr 89 kr

4. Vilseledaren

Sex festglada studenter åker till Åre för skidsemester. Allt går snett, och plötsligt i den bistra vinternatten är de plötsligt bara fem.

Var det en olycka eller ett kallblodigt mord? Medan mysteriet väcker fler frågetecken ökar spänningen i gruppen. Vänskap sätts på prov när ingen kan förklara vad som egentligen inträffade den där ödesdigra natten. Poliskollegorna Hanna och Daniel tar sig an fallet med blandade känslor. Daniel har separerat och lider av skuldkänslor gentemot sin dotter. Hanna är på lyxig weekend med sin nya dejt och slits mellan honom och känslorna för kollegan.

Vilseledaren

Viveca Sten 269 kr 269 kr Inbunden

LÄS OCKSÅ

Kommisarie Wisting - Jørn Lier Horst

Norrlands magi

Snackisar