Boktips

5 böcker som tar dig till solen

Redaktionen 25 januari

Ibland känns sommaren och solen hopplöst långt borta när vi i norden klampar runt i slask, isregn och kyla. Tur då att det finns böcker som lätt som plätt transporterar dig till solen!

España por favor av Åsa Hellberg

Underbart solig feelgoodroman som utforskar kvinnlig vänskap och livet efter femtio. Huvudpersonen, 58-åriga Mia och hennes vänner Lotta och Noora planerar en resa till Spanien, en flykt från det lilla samhället Fjällfors. Romanen väver samman deras drömmar, överraskande hinder och en roadtrip.

España por favor

Åsa Hellberg 259 kr 259 kr Inbunden

Mellan himmel och hav av Anna Fredriksson

Gripande familjesaga som utspelar sig i det vidsträckta och skimrande landskapet på Österlen i Skåne. Berättelsen kretsar kring Sally vars liv tar en oväntad vändning när hon ärver ett stort familjehus i Kivik och bestämmer sig för att flytta dit.

Mellan himmel och hav

69 kr 69 kr

Papperspalatset av Miranda Cowley Heller

Hyllad roman som sträcker sig över ett liv men utspelas under en enda dag på Cape Cod. Elle, huvudpersonen, konfronteras med sitt förflutna och nuvarande livets komplikationer, inklusive kärlek, svek och familjehemligheter, allt mot bakgrunden av det somriga och vilda Cape Cod.

Papperspalatset

Miranda Cowley Heller 249 kr 249 kr Inbunden

Vi röstar om vi saknar mamma av Nina Pascoal

Också i solen kan relationer vara trassliga och svåra. Det skildrar Nina Pascoal briljant i Vi röstar om vi saknar mamma, där en mamma försvinner från sina barn mitt i chartersemestern. 

Vi röstar om vi saknar mamma

Nina Pascoal 199 kr 199 kr Inbunden

Solsken och parmesan av Christoffer Holst

Vitt skilda öden öde korsas inför en matlagningsresa till Toscana, men planerna tar en oväntad vändning när sällskapet istället hamnar på ett pittorsekt pensionat i Öregrund. Snart spirar nya romanser spirar under sommarsolen.

Solsken och parmesan

Christoffer Holst 79 kr 79 kr