Boktips

Alla böcker om Familjen Bridgerton

Redaktionen 15 April 2024

Julia Quinns bokserie Familjen Bridgerton är en perfekt balans mellan hjärtklappande romanser, skandalomsusade intriger och historisk elegans. Läs böckerna om det sofistikerade societetslivet under Regency-eran.

blobid1.png

Julia Quinns böcker har toppat New York Times bestsellerlista och översatts till fler än 30 språk, och bara i Sverige har böckerna sålts i 800 000 exemplar. Familjen Bridgerton har även gjort succé som serie på Netflix, där varje säsong baseras på romanerna i serien. Den 16 maj släpps den tredje säsongen som bygger på del fyra - En oundviklig längtan. Nedan finner du alla böcker i serien:

Del 1: En annorlunda allians

Daphne Bridgerton är både klipsk och vacker, dilemmat är att hon enbart blir uppvaktad av män hon inte är intresserad av. När broderns bästa vän, Simon Basset, återvänder till London förändras allt. De fejkar en förlovning dem emellan och Daphnes förhoppning är att rätt friare ska bli intresserad av henne, medan Simon vill undvika alla äktenskapstokiga societetsmödrar. Det dröjer inte länge innan det blir svårt att skilja mellan sanningar och lögner, men också att hålla känslorna i styr.

En annorlunda allians

Julia Quinn 179 kr 179 kr

Del 2: En oväntad förälskelse

Greve Anthony Bridgerton är känd som den mest svårfångade ungkarlen i Londons överklasskretsar. Ryktet säger att han aldrig kommer gifta sig, däremot vet ingen att Anthony redan valt ut sin blivande fästmö. Det enda hindret är hans framtida svägerska Kate, som tänker sätta käppar i hjulen för hans planer. Anthony blir tokig av hennes försök till att förhindra förlovningen, tills att det plötsligt är Kate som dyker upp i hans drömmar …

En oväntad förälskelse

Julia Quinn 179 kr 179 kr

Del 3: En förtrollande hemlighet

Sophie Beckett är dotter till en greve, trots det har hon degraderats till tjänarinna av sin styvmor. Med hjälp av en mask lyckas hon smita in på Lady Bridgertons maskeradbal, nu kan ingen avslöja hennes riktiga klass och identitet. När Sophie träffar Benedict Bridgerton känner hon sig som en prinsessa, men det varar bara tills midnatt. Efter balen kan inte Benedict släppa tanken på den förtjusande och mystiska kvinnan i silverklänning.

En förtrollande hemlighet

Julia Quinn 179 kr 179 kr

Del 4: En oundviklig längtan

Så länge Penelope Featherington kan minnas så har hon varit hemligt förälskad i Colin Bridgerton, hennes bästa väns storebror. Efter alla år av förälskelse är Penelope säker på att hon vet allt om Colin, tills att hon upptäcker hans djupaste hemlighet. Colin är färdig med att framstå som en korkad charmör och ständig vara aktuell hos skvallerskribenten Lady Whistledown. När Colin återvänder till London inser han att allt har förändrats - särskilt Penelope.

En oundviklig längtan

Julia Quinn 179 kr 179 kr

Del 5: Ett minnesvärt frieri

Sir Philips fru går bort hastigt och Eloise Bridgerton skickar ett brev för att beklaga sorgen. Därefter börjar de brevväxla och utan att ha träffats friar Sir Philip, med föreställningen om att den ogifta Eloise skulle vara behaglig och blygsam – men också en aning desperat. Eloise blir chockad att Philip tror att hon skulle gifta sig med honom, de har ju inte ens träffats! När de väl möts uppstår blandade känslor, ingen av dem är som den andra har tänkt. Trots alla brister, kan de vara varandras perfekta match?

Ett minnesvärt frieri

Julia Quinn 179 kr 179 kr

Del 6: En oemotståndlig frestelse

Michael Stirling är Londons ökände ungkarl som aldrig blir kär. När han möter Francesca Bridgerton blir han handlöst förälskad, problemet är att hon redan är förlovad med Michaels kusin, och deras första möte sker på hennes förlovningsfest. En tid senare har Francescas liv vänt helt och nu har Michael chansen att få yttra sina känslor – frågan är om han vågar?

En oemotståndlig frestelse

Julia Quinn 179 kr 179 kr

Del 7: En oförglömlig kyss

Den eviga ungkarlen Gareth St. Clair befinner sig i ett dilemma. Relationen till fadern är komplicerad och nu riskerar Gareth att förlora sitt arv, det enda hoppet är ett italienskt testamente - ett språk han inte kan. Den karismatiska Hyacinth Bridgerton säger alltid vad hon tycker, och hon kan vara lösningen till Gareths dilemma. Hyacinth erbjuder sin hjälp när Gareth berättar om sin relation till fadern, och deras samarbete leder snart till att gnistor tänds mellan dem.

En oförglömlig kyss

Julia Quinn 179 kr 179 kr

Del 8: Ett livsavgörande ögonblick

Gergory Bridgerton är en riktigt romantiker som tror starkt på äkta kärlek. När han träffar Hermione Watson är han helt övertygad om att hon är den rätta. Problemet är att hennes hjärta tillhör någon annan, vilket väninnan, Lucy Abernathy, inte ställer sig positivt till. Lucy allierar sig med Greogry för att hjälpa honom att vinna Hermiones kärlek. Vad Lucy inte vet är att hon själv börjar få komplexa känslor för honom, trots att hon är förlovad med en annan man. Tänk om Gregory är den rätta?

Ett livsavgörande ögonblick

Julia Quinn 69 kr 69 kr

Epilog: Familjen Bridgerton: Vad hände sen?

Alla i den stora syskonskaran Bridgerton fann kärleken till slut. Under åtta böcker har vi fått följa Daphne och Simon, Andrew och Kate, Benedict och Sophie – och flera andra älskade karaktärer! I denna samlingsutgåva får vi äntligen veta vad som hände sen. Lanseras i början av maj år 2024!

Familjen Bridgerton: Vad hände sen?

Julia Quinn 229 kr 229 kr

Andra böcker i Bridgertons universum:

Prolog: Familjen Rokesby

En föregångare till Familjen Bridgerton. Serien krestar kring familjen Rokesby som är nära vänner och grannar med Bridgertons. 

Del 1: grund av Billie Bridgerton

Första delen i serien Familjen Rokesby, där vi återförenas med karaktärer från Bridgerton familjen under en annan tid. Alla förväntar sig att Billie Bridgerton ska gifta sig med en av bröderna Rokesby. Under flera decennier har familjerna bott grannar och den enda brodern hon inte klarar av är den äldsta, George. Han är arrogant, irriterande och Bilie är säker på att han avskyr henne. När Billie och George blir tvungna att umgås så tänds en oväntad gnista.

På grund av Billie Bridgerton

Julia Quinn 239 kr 239 kr

Del 2: Tack vare Cecilia Harcourt

Cecilia Harcourt ställs inför ett svårt val när hennes bror, Thomas, skadas på fronten. Hon väljer att söka efter honom, en resa som resulterar i att hon möter Thomas bästa vän, Edward Rokesby. Cecilia finner Edward medvetslös och bestämmer sig för att vårda honom – trots att det innebär en vit lögn. När Edward till sist vaknar är han väldigt förvirrad, för alla verkar kalla Cecilia för hans fru - ett äktenskap han inte minns.

Tack vare Cecilia Harcourt

Julia Quinn 239 kr 239 kr

Spin-off: Queen Charlotte av Julia Quinn och Shonda Rimes

En spinoff som rör sig i Bridgerton-universumet, och blev även serie år 2023 på Netflix. Julia Quinn har tillsammans med producenten Shonda Rimes skrivit denna uppskattade roman.

Den tyska prinsessan Charlotte av Mecklenburg-Strelitz är vacker, envis och intelligent. Året är 1716 när hon möter Kung George III för första gången, efter bara några timmar är de gifta. Men kungen bär på hemligheter som riskerar att förändra monarkin i grunden. Charlotte kämpar för att lära sig kungahusets politiska spel och samtidigt bibehålla sitt hjärta intakt. Nu måste hon fullfölja sin plikt som drottning, och lägga den gamla Charlotte bakom sig.

Spin-off: Smythe-Smith-kvartetten

En ny serie av romance-drottningen Julia Quinn som utspelar sig i 1800-talets London och är en fristående spinoffserie från Familjen Bridgerton.

Del 1: Som i en dröm

Lady Honoria Smythe-Smith är en usel fiolspelare i Smythe-Smith kvartetten, men trots det gör Honoria sitt bästa under showen för att sedan skratta åt det. Den äldre brodern Daniel har lämnat landet och lever i exil, medan de andra syskonen har gift sig och lämnat barndomshemmet. Honoria känner sig ensam och drömmer om en egen familj. Men Daniel har bett sin bästa vän Marcus att se efter Honoria, en uppgift han tar på stort ansvar, och snart visar det sig att vännerna Honoria och Marcus har känslor för varandra …

Som i en dröm

Julia Quinn 189 kr 189 kr

Del 2: En natt som denna

Barnflickan Anne Wynter är inte den hon utger sig för att vara. När hon i stället ska vårda den skadade men stiliga greven av Winstead sätts hennes tålamod på prov. Han är den första mannen som lockar henne, men inte ska väl en barnflicka flirta med en adelsman? Daniel Smythe-Smith må leva under dödshot, men det hindrar inte den unge greven från att bli förälskad i den mystiska kvinnan Anne. Hon ska bli Daniels, även om det innebär att han måste rädda henne från sin edsvurne fiende.

En natt som denna

Julia Quinn 189 kr 189 kr

Del 3: Summan av alla kyssar

Hugh Prentice har aldrig haft tålamod för dramatiska kvinnor, vilket Lady Sarah Pleinsworth är. De har en komplicerad relation efter en hänsynslös duell där Hugh fick sitt ben skadat. Lady Sarah har aldrig förlåtit Hugh för att han nästan förstörde hennes familj, inte heller är hon intresserad av att försöka förlåta honom. När de tvingas spendera en vecka tillsammans så förändras det, och efter en kyss blir ingenting detsamma igen, det starkaste av hat ersätts med stark passion.

Summan av alla kyssar

Julia Quinn 209 kr 209 kr

Del 4: Sir Richards hemligheter

Tiden är knapp för Sir Richard Kenworthy som behöver hitta en lämplig brud. Det finns ingen tid för att vara kräsen eller spela svårfångad. När han ser Iris Smythe-Smith bakom cellon på kvartettens årliga och olidliga konsert, så vet han att hon är den rätta. Iris är inte van vid uppmärksamheten och blir direkt misstänksam när Sir Richard uppvaktar henne. Hon kan inte släppa tanken på att det är något han döljer, samtidigt som hon slits mellan önskan att bli hans.

Sir Richards hemligheter

Julia Quinn 89 kr 89 kr

LÄS OCKSÅ:

10 heta kärleksromaner

Familjen Winther

10 historiska kärleksromaner