Boktips

Förbättra din hälsa med “Mosleys 30 bästa hälsotips”

Redaktionen 6 november 2023

Läkaren och vetenskapsjournalisten Dr Michael Mosley introducerade 5:2-dieten för världen med en rad bästsäljande hälsoböcker. Nu är han aktuell med “Mosleys 30 bästa hälsotips” som ger snabba och enkla sätt att förbättra din fysiska och mentala hälsa. 

imagekmuf.png
Copyright/fotograf: Caroline Andersson Renaud

Vi vill alla ha bättre hälsa. Men bland hälsoinformationens snåriga djungel kan det vara svårt att veta vilken information man kan lita på. Dr Michael Mosleys 5:2-diet - som går ut på att äta normalt fem dagar i veckan och fasta två av de resterande dagarna - har hjälpt människor världen över att ta kontroll över deras hälsa och dessutom gå ner i vikt. 

Mosley har i den nya boken Mosleys 30 bästa hälsotips samlat sina 30 bästa vetenskapligt baserade tips som ger dig en friskare kropp och en starkare hjärna. Idén till den nya boken kom från Mosleys erfarenheter med att små förändringar av ens vanor kan ha enorma effekter på hälsan. Till exempel kan krukväxter förbättra ditt humör och öka din produktivitet, datorspel kan ha positiva effekter på en åldrande hjärna och att äta choklad kan vara bra för hjärtat. Mosleys tips handlar om små saker som får stor betydelse för häslan och välmåendet. 

Övriga böcker av Dr Michael Mosley

LÄS OCKSÅ:

Hälsosamma böcker

Pyssel & fix

Drabbande livsöden - 8 starka biografier