Boktips

Vårens bästa feelgood - 9 boktips

Redaktionen 5 februari 2024

Underbara karaktärer, livsavgörande förändringar, historiska miljöer, svindlande kärlek - och två mysdeckare. Här är 9 av vårens bästa feelgoodromaner.

blobid0.png

1. Med liv och lust av Karin Wahlberg
 
Småstadsliv i 1960-talets Sverige – hjärtevärmande läsning fylld av atmosfär i del 4 av den älskade Lasarettet-serien

Karin Wahlberg återvänder till Ekstad i den efterlängtade Med liv och lust. Året är1963 och förändringens vindar blåser över staden. Medan tv:n visar Perry Mason och männen börjar vilja närvara vid förlossningar, bevakar reporter Nancy de senaste bränderna som skapar oro bland invånarna. Vardagen på ett lasarett rymmer livets viktigaste skeden, i både glädje och sorg, där karaktärerna tar sig an sina uppgifter med både liv och lust.

Med liv och lust

Karin Wahlberg 269 kr 199 kr Inbunden

2. Glädjens brunn av Hanna Jedvik, Emmy Abrahamson

NY del i humorfyllda deckarserien Radiohjältarna!

Radiojournalisterna Ann och Esti ställs inför mysteriet kring två försvunna kvinnor. Båda var medlemmar i Glädjens brunn, en organisation som lär ut yoga på ett slott på skånska landsbygden. Finns det ett samband? I jakten på svar navigerar de genom intriger och personliga konflikter: Ann som kämpar med en längtan att fly vardagen och Esti som slits mellan dj:n Zuke och den mystiske John som hon träffar på slottet. Glädjens brunn är den andra fristående delen i mysdeckarserien Radiohjältarna.

Glädjens brunn

Hanna Jedvik,Emmy Abrahamson 249 kr 249 kr Inbunden
 
3. Kärlekens ingredienser av Erica Bauermeister
 
Väldoftande, smakrikt och hoppfullt i Erica Buermeisters debut
 
I köket i Lillians charmiga restaurang bland nyfångade skaldjur och doftande kryddor samlas en grupp varje måndagskväll för att gå på matlagningskurs. Men snart inser nyblivna mamman Claire, änklingen Tom som söker mening i tillvaron, och unga Chloe som har fastnat i ett destruktivt förhållande, att de inte bara söker efter nya matrecept utan något som kan förändra deras liv. Med Lillians kloka handledning, den goda maten och framförallt varandra, kommer deras liv att förändras för alltid. 
 

Kärlekens ingredienser

Erica Bauermeister 269 kr 269 kr Inbunden
 
4. Alla himlar bär ditt namn av Camilla Davidsson

Del fem i Caminoserie är en hoppfull och känslostark berättelse om att hitta en ny riktning i livet och stå upp för sig själv.

Efter att ha kämpat mot utbrändhet har Emma skapat sig en tillvaro på Fårö där hon driver ett pensionat tillsammans med Olle, men deras framtidsdrömmar tycks skilja sig åt. Livets omständigheter driver henne tillbaka till Stockholm, och med en väninnas råd beslutar hon sig för att söka svar genom att återvända till pilgrimsvandringen på Camino de Santiago, där hon en gång fann livsglädjen. På Camino möter hon den skotske trubaduren Josh, och deras oväntade vänskap leder till insikter och konsekvenser som förändrar Emmas syn på livet och kärleken.

Alla himlar bär ditt namn

Camilla Davidsson 299 kr 299 kr Inbunden
 
5. Chateau vid vägens slut av Jessica Eriksson och Stefan Holm
 
En värmländsk herrgård, en mystisk fransyska och två friare...

Ellinor Carpentier ärver en förfallen herrgård i Värmland och bestämmer sig för att renovera den med hjälp av mäklaren Andres och snickaren Felix, vilket snart leder till en oväntad kärlekstriangel. Projektet väcker inte bara herrgården till liv utan också djupa känslor och en rivalitet mellan de två männen. Chateau vid vägens slut är en underbar feelgoodberättelse om att följa sina drömmar och att på så sätt hitta sig själv och samtidigt både ett hem och kärleken.

Chateau vid vägens slut

Jessica Eriksson,Stefan Holm 279 kr 279 kr Inbunden
 
6. Under en rosa himmel av Jenny Colgan
 
Trassliga relationer, lite turbulens och spirande romantik av feelgood-stjärnan Jenny Colgan
 
Morag MacIntyre, en tredje generationens pilot i norra Skottland, står inför ett livsval: att fortsätta driva familjens flygtransportfirma eller söka en ny väg i livet. När en storm tvingar henne att nödlanda på en avlägsen ö, möter hon den ensamma ornitologen Gregor, vilket får henne att omvärdera sitt liv och sina beslut. Denna underbara berättelse är första delen i en ny serie som utspelar sig på den pittoreska skotska ö-världen och handlar om självupptäckt, förändring och att hitta kärleken där man minst anar det

Under en rosa himmel

Jenny Colgan 289 kr 289 kr Inbunden

7. España por favor av Åsa Hellberg

NY sprudlande feelgood av Åsa Hellberg
 
I Fjällfors händer tre saker samtidigt av en slump: Mias man går bort, Nooras dotter blir gravid och Lotta måste flytta hem till Luleå till sin exman. Ekonomiska svåra tider ställer till med problem för bästisarna när bostäder ska säljas.

Hur ska det bli med deras dröm om att flytta till Spanien? Livet efter 60 tänkte dem skulle vara bättre, friare. Lotta sjunger i kyrkokören, på pizzerian jobbar Pedro som får änkan Mia att dåna, och när Noora spår sig säger korten att flytta till Spanien och öppna en änglaburik kanske inte är den bästa idén just nu. Men när stumma 81-åriga Dolores kommer med sin halmhatt och hemlängtan kommer allt att ändras ...
 

España por favor

Åsa Hellberg 259 kr 259 kr Inbunden

8. Vuxen på låtsas av Lucy Dillon

Bok 11 i Lucy Dillons populära Longhampton-serien

Robyn, nyligen sparkad från sitt jobb som mäklare, börjar arbeta på sin systers Cleos städfirma. Trots deras olikheter - Cleo är den ordningsamma, Robyn den slarviga - tar Robyn sig an uppdraget med en blandning av tacksamhet och beslutsamhet. De nya människorna hon träffar på sitt nya jobb får henne att börja fundera om sitt eget stökiga liv. Och varför är det så svårt att ha ett ärligt samtal med sin storasyster? 

Vuxen på låtsas är en lika delar drabbande som hoppingivande roman om familjehemligheter, kärlek och nya chanser.

Vuxen på låtsas

Lucy Dillon 269 kr 269 kr Inbunden

9. Den hemliga gästen av Nita Prose

Ett nytt mysterium för städerskan Molly

Molly Gray, en noggrann städerska på Regency Grand Hotel, ställs inför en unik utmaning när en berömd deckarförfattare hittas död i hotellets tesalong. Med hotellkorridorerna surrande av rykten och misstankar, ser Molly en möjlighet att lösa fallet, trots att detta kräver att hon konfronterar sitt eget dunkla förflutna. Hennes koppling till den avlidne drar henne djupare in i mysteriet, vilket tvingar henne att möta hemligheter hon länge försökt hålla gömda ... Cosy crime när den är som bäst.

Den hemliga gästen

Nita Prose 269 kr 199 kr Inbunden

LÄS OCKSÅ:

Redaktionens bästa boktips

Topplistan

Böcker i vår