Boktips

Vårens bästa feelgood - 5 boktips

Redaktionen 5 april

Livsgörande beslut, historiska miljöer och svindlande kärlek. Här är 5 av vårens bästa feelgoodromaner. 

blobid0.png

Sångfågelns hemlighet av Fiona Valpy

Sångfågelns hemlighet är en gripande berättelse om relationen mellan en mor och dotter och deras sökande efter att finna sin väg i livet. Berättelsen tar oss till år 1940, där Flora Gordon lever ett stillsamt liv i den skotska hamnstaden Loch Ewe. Men med kriget i periferin omvandlas staden till en flottbas och då förändras allt...

Sångfågelns hemlighet

Fiona Valpy 249 kr 249 kr Inbunden

Au revoir Agneta av Emma Hamberg

Agneta har hittat sitt drömliv i Saint Carelle med Einar, katterna och klostret. Men när myndigheter knackar på dörren raseras allt hon byggt upp. Einar accepterar det oundvikliga och klostret faller sönder, men Agneta bestämmer sig för att rädda det.

Au revoir Agneta

Emma Hamberg 269 kr 189 kr Inbunden

Andra kvinnors liv av Jojo Moyes

Jojo Moyes nya känslofyllda roman handlar om två kvinnor med olika livsstilar. Nisha Cantor är en 45-årig kvinna som lever i överflöd men plötsligt förlorar allt när hennes man kopplar bort henne från alla tillgångar. Sam Kemp, en 47-årig kvinna, kämpar för att få ekonomin att gå runt för henne och hennes familj. Ett misstag gör att Sam tar med sig Nishas gymväska hem och i den hittar hon ett par skor som förändrar hennes liv.

Andra kvinnors liv

Jojo Moyes 259 kr 259 kr Inbunden

Minnen och månsken av Anna Alemo

Klara kysser en känd skådespelare på nyårsfesten medan hennes sambo Christoffer dyker upp och ser allt, dessutom redo med en diamantring i fickan. Klara flyr till Boklyckan för att tänka igenom sina känslor för Christoffer och skådespelaren. Ska hon lappa ihop förhållandet med Christoffer, eller var det ödet att hon träffade skådespelaren?

Minnen och månsken

Anna Alemo 259 kr 259 kr Mjukband

Bokhandeln i fyrtornet av Sharon Gosling

I en avlägsen by vid Aberdeenshirekusten i Skottland står ett malplacerat fyrtorn, byggt av en excentrisk markägare för 200 år sedan. Nu fungerar det som den enda bokhandeln på flera mils avstånd. När ägaren av bokhandeln plötsligt dör, tar Rachel hand om bokhandeln. En dag upptäcker hon en väl dold hemlighet i tornet och börjar utforska dess historia.

Bokhandeln i fyrtornet

Sharon Gosling 249 kr 189 kr Mjukband

LÄS OCKSÅ:

Redaktionens bästa boktips

Topplistan

Böcker i vår