Boktips

Möt Anita – Platinamedlem i Bonniers bokklubb!

Redaktionen 7 februari

Möt Anita, Platinamedlem i Bonniers bokklubb och medlem sedan hela 26 år tillbaka! Som bokklubbsmedlem har hon upptäckt en mängd fantastiska böcker, läs mer om några av hennes favoriter längre ner!

Anita BBK hemsida.png

Det bästa med att vara medlem är att man får bra och inspirerande introduktioner till nya böcker, tycker Anita. Förutom medlemstidningen och bokpresentationerna uppskattar hon även möjligheten att ta del av författarträffar, tävlingar och mycket annat. En av Anitas favoritförfattare är Natasha Lester och hennes roman Den franska fotografen är en gripande krigsskildring som lyfter kvinnors insatser under krigstid:

Den franska fotografen

Natasha Lester 79 kr 79 kr

Ofta kollar hon vår hemsida först, men längtar alltid till tidningen landar i brevlådan så hon kan bläddra och leta fram nya favoritböcker. En av Anitas favoriter är Lucy Dillon som skriver feelgood med sorgkant, ofta i mysiga engelska småstäder. Vuxen på låtsas är just en sådan bok:

Vuxen på låtsas

Lucy Dillon 269 kr 269 kr Inbunden

En annan favoritförfattare som Anita upptäckt genom Bonniers Bokklubb är Fiona Valpy som även denna skildrar modiga kvinnor under krigstid. Sångfågelns hemlighet är den senaste boken från succéförfattaren:

Sångfågelns hemlighet

Fiona Valpy 249 kr 249 kr

Elly Griffiths sista bok om Ruth Galloway och Harry Nelson. Här finns fina beskrivningar av östra England, spännande mordgåtor, ett härligt persongalleri och en dragning åt det ockulta:

Den sista utgrävningen

Elly Griffiths 269 kr 269 kr Inbunden

Håkan Nesser är alltid läsvärd, rolig, spännande och oförutsägbar. Den kände konstnären Ludvig Rute bjuder in sina syskon till ett ensligt beläget hus mitt i den svenska granskogen. Han har något han vill säga dem. De har inte setts på många år och stämningen är minst sagt spänd. Det blir inte bättre av att ett mord inträffar under julnatten ...

Det kom ett brev från München

Håkan Nesser 269 kr 269 kr Inbunden

Anita föredrar romaner med en välskriven intrig och miljöer man känner igen från verkligheten. Jo Nesbø gör det mästerligt i senaste boken Blodmåne

Blodmåne

Jo Nesbø 269 kr 269 kr