Kärlek, starka livsöden och dramatiska familjehemligheter av Kate Morton

42-åriga Kate Morton är född och uppvuxen i Australien. Idag bor hon i både England och Australien, tillsammans med sin man, som är jazzmusiker, och deras tre söner. Kate hamnade från början i England då hon studerade teater och dramatik. Hon arbetade som skådespelare under en tid men insåg ganska snart att det var ord och historieberättande hon älskade.
”Jag började skriva för att jag ville återuppleva den otroliga glädjen och känslan av att läsa, som jag kände som barn. Så snart jag insåg att de små svarta krumelurerna på det vita pappret var dörröppningar och att det låg i min egen makt att gå igenom dem, närhelst jag ville, var jag fast. Jag läste allt jag kom över och man hittade mig oftast bakom avokadoträden i vår trädgård med en bok i handen. Jag jagar fortfarande den där känslan av att vara totalt uppslukad. Känslan av att hela världen försvinner. Det finns både för- och nackdelar med att vara författare, men när det man skriver för andas och leva, finns det ingenting som kan mäta sig med känslan.”

Kate har hittills hunnit skriva sex romaner som givits ut i 42 länder, översatts till 34 olika språk och sammanlagt sålts i över tio miljoner exemplar. Alla hennes romaner är skrivna i samma anda; spännande och gripande historier fyllda av kärlek, starka livsöden och dramatiska familjehemligheter.
”Mina böcker handlar om hemligheter och hur de hemsöker den som håller dem, om hur förflutet och nutid flätas samman och om familjer och deras familjeband, gemensamma historia och minnen. Jag älskar och inspireras av dammiga vindsförråd, försvunna brev, trasiga tyger, gamla fotografier, låsta trädgårdar, bortglömda dörrar som säger ”Öppnas ej”, gamla sagor och teater.”

Bland hyllningarna för Kates romaner hörs ofta att hon är otroligt skicklig på att skapa stämningsfulla berättelser som är omöjliga att lägga ifrån sig. Nu är hon aktuell världen över med senaste romanen Klockmakarens dotter. En magisk historia som verkligen lever upp till Kates egen beskrivning av vad hon önskar av en bok:
”En början som griper fast och inte släpper taget, en mitt så levande att den låter dig försvinna in i dess värld och ett slut du inte såg komma men som känns helt oundvikligt när det väl är där. De bästa historierna är de som lämnar ett eko i ditt medvetande så att det till slut kommer att kännas som ett verkligt minne och inte en påhittad historia du läste en gång.”

Topplista

Läsning av Kate Morton

Klockmakarens dotter

Kate Morton 249 kr 249 kr