Självhushållning på Djupadal
Inbunden
Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}
Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}
Bondepraktikan för 2000-talet!
På 70-talet kom John Seymours klassiska bok Självhushållning. Det var med den i handen som Gustav och Marie Mandelmann började sitt liv som självhushållare och lärde sig hur man plöjer en åker, plockar en kyckling och bygger en gärdesgård. Nu driver de gården Djupadal på Österlen - småskaligt och ekologiskt. De odlar säd, grönsaker, frukt och blommor, de håller kor, får, grisar, ankor, gäss och höns och de driver ett gårdscafé. Allt som är möjligt producerar de själva eller tager vad de haver på gården eller runtomkring.
Självhushållning på Djupadal är en handbok för alla som drömmer om att odla och ha djur, som kanske redan har en gård eller bara lockas av ett liv bortom storskaligheten. Det är på samma gång en personlig betraktelse och en användbar och faktaspäckad bok - baserad på egna kunskaper och erfarenheter - om allt som finns att göra på en liten gård från tidiga våren till djupa vintern.
Ur kapitlet Tidiga våren:
Odla i kallbänk och varmbänk - Bygga växthus - De yngre äppelträden och vattensorkarna - Pyssla om de äldre fruktträden - Beskärning av unga äppelträd - Beskära vinstockarna - Se över stängsel - Vårda landskapet - Fårens högdräktighet - Hur har det gått för vitlöken? - Bland bredsådder och champinjonlådor - Plantjord och sticklingsjord - Samla tång - Potatisgroddning - Vända komposten - Som man bäddar får man skörda - Titta till bina.
Några som gjorde slag i saken var Marie och Gustav Mandelmann. I mitten av nittiotalet (???) flyttat de till gården Djupadal i den lilla byn Rörum i Skåne och började leva enligt principen självhushållning. De lärde sig att plöja en åker, plocka en kyckling, bygga gärdsgårdar. De började odla säd, grönsaker, frukt och blommor, de skaffade kor, får, grisar, ankor, gäss och höns. Sedan sjutton år tillbaka producerar de allt som är möjligt själv eller så tager de vad de haver på gården eller runtomkring. Vinter som vår, sommar som höst, året runt.
I den här underbara boken som är fylld av illustrationer och intressant fakta berättar de på ett personligt sätt om hur det är att leva och verka i ett äkta självhushåll – med allt vad det innebär.
Bondepraktikan för 2000-talet!
På 70-talet kom John Seymours klassiska bok Självhushållning. Det var med den i handen som Gustav och Marie Mandelmann började sitt liv som självhushållare och lärde sig hur man plöjer en åker, plockar en kyckling och bygger en gärdesgård. Nu driver de gården Djupadal på Österlen - småskaligt och ekologiskt. De odlar säd, grönsaker, frukt och blommor, de håller kor, får, grisar, ankor, gäss och höns och de driver ett gårdscafé. Allt som är möjligt producerar de själva eller tager vad de haver på gården eller runtomkring.
Självhushållning på Djupadal är en handbok för alla som drömmer om att odla och ha djur, som kanske redan har en gård eller bara lockas av ett liv bortom storskaligheten. Det är på samma gång en personlig betraktelse och en användbar och faktaspäckad bok - baserad på egna kunskaper och erfarenheter - om allt som finns att göra på en liten gård från tidiga våren till djupa vintern.
Ur kapitlet Tidiga våren:
Odla i kallbänk och varmbänk - Bygga växthus - De yngre äppelträden och vattensorkarna - Pyssla om de äldre fruktträden - Beskärning av unga äppelträd - Beskära vinstockarna - Se över stängsel - Vårda landskapet - Fårens högdräktighet - Hur har det gått för vitlöken? - Bland bredsådder och champinjonlådor - Plantjord och sticklingsjord - Samla tång - Potatisgroddning - Vända komposten - Som man bäddar får man skörda - Titta till bina.
Några som gjorde slag i saken var Marie och Gustav Mandelmann. I mitten av nittiotalet (???) flyttat de till gården Djupadal i den lilla byn Rörum i Skåne och började leva enligt principen självhushållning. De lärde sig att plöja en åker, plocka en kyckling, bygga gärdsgårdar. De började odla säd, grönsaker, frukt och blommor, de skaffade kor, får, grisar, ankor, gäss och höns. Sedan sjutton år tillbaka producerar de allt som är möjligt själv eller så tager de vad de haver på gården eller runtomkring. Vinter som vår, sommar som höst, året runt.
I den här underbara boken som är fylld av illustrationer och intressant fakta berättar de på ett personligt sätt om hur det är att leva och verka i ett äkta självhushåll – med allt vad det innebär.