Frukt och bär A-Ö


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan
"Det är en fin och genomarbetad resa i det svenska frukt- och bärutbudet från norr till söder som Paul Svenssonbjuder in till, och han kryddar även texterna med många personliga minnen och funderingar. Här kan bådematlagare, bärplockare och odlare finna mängder av inspiration. Helhetsbetyg: 5. Briljant." Maria Bennmalm, BTJ-häfte nr 7, 2024

Paul Svenssons NYA efterlängtade praktverk!

Efter succéboken Grönsaker A–Ö kommer mästerlige kocken Paul Svensson med 33 nya kapitel om allt du kan göra med frukt och bär!

Kanske kan man tro att Frukt & bär A - Ö är en bok med bara efterrätter, men inte alls. Här finns massvis med recept som hör till den salta matlagningen. Blåbären liksom hjortronen stoppas i viltgrytorna, jordgubbarna och andra bär hamnar i gröna sallader och hasselnötterna får ge smak åt en smörig hollandaisesås. Mullbären sätter färg på en indisk vindaloo med blomkål och rabarbern ger syra till en curry med lamm.

I boken finns förstås också en stor mängd efterrätter i form av glass, sorbet och parfait, småkakor, mjuka kakor och pajer. Självklart innehåller den också såväl saft som sylt och marmelad. Här finns garanterat något för alla som älskar frukt och bär, oavsett om man har en egen fruktträdgård, en trädgård full med bärbuskar eller köper sina frukter och bär – kanske även i fryst form – i mataffären.
 
Recepten spänner från de enklaste enkla till vardags, till de lite mer tidskrävande till helgen och den stora festen. Boken består av 33 kapitel i vilka det förutom recepten ingår en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.

Läs mer

Produktinfo

Paul Svensson

Paul Svensson gillar enkel, hållbar och grönsaksbaserad mat och brinner för att inspirera till en matfilosofi där det gröna står i centrum – hans förhoppning är att vi på sikt också ska kunna eliminera matsvinnet helt. Han har representerat Sverige i Bocuse d'Or och har arbetat på flera av världens och Sveriges bästa krogar, bland annat har han drivit restaurangen på Fotografiska i Stockholm som utsågs till världens bästa museirestaurang 2017. År 2020 utsågs han till hedersdoktor i måltidsekologi vid Örebro universitet. Paul Svensson syns ofta i tv-rutan, bland annat har han varit programledare för ”Maträddarna” (SVT), "Den gröne slaktaren" (SVT) och är en återkommande gäst i Nyhetsmorgon (TV4).

"Det är en fin och genomarbetad resa i det svenska frukt- och bärutbudet från norr till söder som Paul Svenssonbjuder in till, och han kryddar även texterna med många personliga minnen och funderingar. Här kan bådematlagare, bärplockare och odlare finna mängder av inspiration. Helhetsbetyg: 5. Briljant." Maria Bennmalm, BTJ-häfte nr 7, 2024

Paul Svenssons NYA efterlängtade praktverk!

Efter succéboken Grönsaker A–Ö kommer mästerlige kocken Paul Svensson med 33 nya kapitel om allt du kan göra med frukt och bär!

Kanske kan man tro att Frukt & bär A - Ö är en bok med bara efterrätter, men inte alls. Här finns massvis med recept som hör till den salta matlagningen. Blåbären liksom hjortronen stoppas i viltgrytorna, jordgubbarna och andra bär hamnar i gröna sallader och hasselnötterna får ge smak åt en smörig hollandaisesås. Mullbären sätter färg på en indisk vindaloo med blomkål och rabarbern ger syra till en curry med lamm.

I boken finns förstås också en stor mängd efterrätter i form av glass, sorbet och parfait, småkakor, mjuka kakor och pajer. Självklart innehåller den också såväl saft som sylt och marmelad. Här finns garanterat något för alla som älskar frukt och bär, oavsett om man har en egen fruktträdgård, en trädgård full med bärbuskar eller köper sina frukter och bär – kanske även i fryst form – i mataffären.
 
Recepten spänner från de enklaste enkla till vardags, till de lite mer tidskrävande till helgen och den stora festen. Boken består av 33 kapitel i vilka det förutom recepten ingår en bruksanvisning för respektive frukt och bär som listar allt man kan göra med dem.

Läs mer

Produktinfo
Om Paul Svensson

Av samma författare

Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning

Paul Svensson 379 kr 379 kr

Rädda maten! : manual för minskat matsvinn

Paul Svensson, Christofer Ekman 339 kr 339 kr

Just nu priser!

Djävulens bästa trick

Anders Roslund 299 kr 199 kr

Ett orimligt straff

Carin Hjulström 299 kr 199 kr

Blekjorden

Ulrika Lagerlöf 289 kr 199 kr

Kurragömma

Søren Sveistrup 299 kr 199 kr

Rakel

Satu Rämö 279 kr 249 kr

Monas ögon

Thomas Schlesser 299 kr 269 kr

Mitt i natten

Riley Sager 259 kr 229 kr

Upprepningen

Vigdis Hjorth 289 kr 259 kr

Bye, bye Österlen

Richard Hobert 299 kr 269 kr

Drömbilder

Maria Gustavsdotter 269 kr 239 kr

Öppet schakt

Titti Persson 259 kr 199 kr

Befrielsen

Jens Liljestrand 299 kr 269 kr

Under himmelens skyar

Marianne Cedervall 269 kr 239 kr

Stulna drömmar

Lena Risberg 269 kr 239 kr

Mörkerfolk

Malin Hedin 299 kr 269 kr

En skärgårdssommar

Anna Winther 269 kr 239 kr

På nya vägar

Sheila O'Flanagan 249 kr 219 kr

Solsken över Semesterbokhandeln

Kiley Dunbar 299 kr 269 kr

Kungen och urmakaren

Arnaldur Indridason 319 kr 289 kr

Sommarminnen

Sarah Morgan 259 kr 229 kr

Döda flickors klänningar

Erin Kelly 299 kr 269 kr

Efter stormen

G. D. Wright 259 kr 199 kr

En enkel till Paris

Ruth Reichl 299 kr 269 kr

Tidvattnets hemlighet

Veronica Henry 289 kr 259 kr

Angélique

Guillaume Musso 269 kr 239 kr

Nu börjar vi läsa!

Flera Författare 219 kr 189 kr

Följ med till Pettson och Findus

Sven Nordqvist 339 kr 299 kr

Paket Roslund/Hjulström

598 kr 378 kr