Seriesida

Alla böcker i Familjen Winther i rätt ordning

Redaktionen 18 januari 2024

Katrine Wessels älskade historiska feelgood-serie Familjen Winther skildrar livet i överklassfamiljen Winther i Trondheim på tröskeln till 1900-talet. Här är alla tolv böcker i serien i rätt ordning. 

winther_huvudbild.png

Under 1800-talets slut och in i det spirande spirande nya årshundradet följer vi kvinnorna i Wintherdynastins drömmar, ambitioner och förhoppningar. Under societetens överklassiga, glansiga och polerade yta döljer sig hemligheter som familjen Winther håller från varandra. Serien om Wintherdynastin är fylld av spännande intriger, dramatik och spirande kärlek. 

Alla böcker i Familjen Winther

1. En ny tid

I första delen i serien om familjen Winther får vi följa överklasslivet i Trondheim på 1800-talets slut. Cecilia Winther är societetens mittpunkt, men bakom fasaden kämpar hon med att bevara familjelyckan

En ny tid

Katrine Wessel 89 kr 89 kr Pocket

2. Om du vill ha mig

Karen Moen, en ung kvinna som drömmer om att bli lärarinna, blir husjungfru hos familjen Winther efter hennes fars död. Hon befinner sig i en konflikt mellan lojalitet, drömmar och kärlek, samtidigt som familjens yngste son måste välja mellan kärlek och familjeplikter.

Om du vill ha mig

Katrine Wessel 89 kr 89 kr Pocket

3. Rosenträdgårdens hemligheter

I den tredje delen följer vi bortskämda och envisa Rose Winther som skickas till morföräldrarna i England efter en olämplig romans. Där upptäcker hon en familjehemlighet och möter Oaktree Manor arvinge Dimpy Ashmore, vilket väcker nya känslor.

Rosenträdgårdens hemligheter

Katrine Wessel 89 kr 89 kr

4. Ellinors modiga val

Ellinor Winther, en ung änka och modern kvinna, börjar arbeta trots motstånd från sin svärmor. Samtidigt kämpar Fredrik Winther med familjens affärer och sitt komplicerade känsloliv.

Ellinors modiga val

Katrine Wessel 89 kr 89 kr

5. När allt uppdagas

En mystisk kvinna knackar på hos änkefru Mathilde Skjønberg, vilket orsakar turbulens för henne och familjen Winther. Hembiträdet Karen upptäcker en hemlighet som kan förändra allt.

När allt uppdagas

Katrine Wessel 89 kr 89 kr Pocket

6. Sommaren på Oaktree Manor

Cecilia Winther reser till England för att hjälpa sin dotter Rose med hennes bröllop. Där möter hon konstnären Rufus Pratt, vilket leder till en sommar av självrannsakan och frestelse.

Sommaren på Oaktree Manor

Katrine Wessel 89 kr 89 kr Pocket

7. Den största gåvan

Rose och Dimpy Ashmore firar jul på Oaktree Manor, men deras lycka hotas av en oväntad vändning som sätter deras relation på prov.

Den största gåvan

Katrine Wessel 89 kr 89 kr Pocket

8. Familjeband

I Trondheim 1903 har Fredrik Winther accepterat sitt öde som arvtagare och gift sig. Men ett övergrepp mot en kvinna i staden leder till omvälvningar för hela familjen.

Familjeband

Katrine Wessel 89 kr 89 kr Pocket

9. Tillbaka till Rosenlyst

Familjen Winther njuter av sommaren på herrgården Rosenlyst, men idyllen störs när Babette Hartmann oväntat dyker upp.

Tillbaka till Rosenlyst

Katrine Wessel 89 kr 89 kr Pocket

10. Emmas bok

I den tionde delen i Familjen Winther har Fredrik Winther och Emma Moen båda flyttat från Trondheim till Kristiania. De försöker på sina egna sätt återskapa sina liv men deras vägar korsas och kärleken mellan dem blossar upp på nytt. 

Emmas bok

Katrine Wessel 299 kr 299 kr Inbunden

11. Vägen vi måste gå

Babette och Christian Winther återvänder till Trondheim för att börja om, men deras förflutna och sorgen över deras förlorade son skapar spänningar i deras äktenskap. Christians ilska mot sin far försvårar situationen ytterligare. De står inför utmaningen att återförena sig och hitta sin plats i familjen igen.

Vägen vi måste gå

Katrine Wessel 299 kr 299 kr Inbunden

12. Störst är kärleken

1906 i Trondheim förbereds för festligheter med anledning av kung Haakon och drottning Mauds kröning i Nidarosdomen. Samtidigt organiserar Birgitte Winther en konstutställning till kungaparets ära och bjuder in en engelsk konstnär med oväntade band till Wintherfamiljen.

Störst är kärleken är den sista boken i den storslagna serien om familjen Winther och samlar en rad av seriens välkända karaktärer till en sista varm och dramatisk sommar på Rosenlyst.

Störst är kärleken

Katrine Wessel 269 kr 269 kr Inbunden

LÄS OCKSÅ:

7 böcker som lockar fram din inre rojalist

10 underbara historiska kärleksromaner

Svepande romaner