Boktips

Dröm dig bort med dessa 10 underbara historiska kärleksromaner

Redaktionen 13 oktober 2023

Drabbande livsöden och svindlande kärlek i historiska miljöer. Dröm dig bort med dessa 10 underbara historiska kärleksromaner. 

historisk-romantik_huvudbild.jpg

Foto: Midjourney/Johanna Stenius

Den italienska flickan av Lucinda Riley 

Gripande romantik med operatema i Italien av älskade Lucinda Riley!

Från Neapels bakgator till världens största operascener. Detta är Rosanna Menicis berättelse. Uppväxten i Neapel präglas av ekonomisk knapphet och stränga föräldrar för Rosanna Menici. 1966 förändras allt för Rosanna när hon elva år gammal möter operasångaren Roberto Rossini. Med tiden flätas deras öden samman av passion och kärlek, vilket får konsekvenser för dem och deras omgivning …

Den italienska flickan

Lucinda Riley 269 kr 189 kr Inbunden

Den hemliga stranden i Cornwall av Liz Fenwick

När krigets vindar blåser - vem är vän och vem är fiende ...?

Andra världskriget pågår för fullt. Kartritaren Merry Tremayne drömmer att få arbeta ute på fältet, men trots sin expertis som doktorand i geografi möts hon av hinder på grund av sitt kön och utseende. När hennes mamma försvinner, tar Merry sig an ett hemligt uppdrag i Cornwall med en grupp officerare, vilket ger henne en chans att finna sin mor. En oväntad kollega, löjtnant Jake Russell, blir hennes oväntade stöd i sökandet och snart har han på något konstigt sätt lyckats nästla sig in i hennes hjärta. Men vem är egentligen vän och vem är fiende när krigets vindar blåser allt hårdare …?

Den hemliga stranden i Cornwall

Liz Fenwick 279 kr 279 kr Inbunden

Syrenlunden av Tracy Rees

Vänskap och hopp om den stora kärleken och kvinnors prövningar i det viktorianska England. 

I det viktorianska England år 1897 förväntas Rowena Blythe gifta sig med en lämplig man. Men när en konstnär ska måla hennes porträtt träffar hon konstnärens bohemiska assistent Bartek som är olik alla andra män hon träffat. Han är romantisk, bohemisk och vild. Rowenas känslor växer för honom, men hon vet att hennes föräldrar aldrig skulle godkänna honom. Ska hon riskera allt för kärleken? 

Syrenlunden

Tracy Rees 239 kr 239 kr Mjukband

Ellens val: Hemligheten av Elvira Berg

Sjunde delen i Ellens val-serien om kärlek och systerskap i en tid av förändring i det historiska Sverige. 

År 1918 kämpar Ellen och Carl som nyblivna föräldrar. Samtidigt växer Gerda och Serafias känslor för varandra på pensionatet. Gabriella vill bli modeskapare, trots motstånd från omgivningen som anser att det inte är något en gift kvinna bör syssla med. Situationen förvärras för Gabriella och andra kvinnor i Ljungsala av Johanna Borelius hot …

Hemligheten

Elvira Berg 219 kr 219 kr Mjukband

Den övergivna trädgården av Kelly Bowen

En fängslande historia om kärlek, mod, systerskap och hemligheter som kommer fram i ljuset. 

Att restaurera gamla slott är Isabelles specialitet. Nu står hon framför ett förfallet 1700-talsslott i Normandie, och minnen väcks till liv till barndomen när hon lekte i slottsparken. Nu har hon möjlighet att återknyta kontakten med systern och upptäcka en hemlighet i slottet som ingen funnit sig i sedan nazisternas ockupation. Samtidigt återberättas historien från 1930-talet där Stasia och pojken Nicolas träffas i den gömda slottsparken, där många hemligheter delas mellan dem. Platsen får en viktig roll i deras liv när de tvingas konfrontera krigets fasor.

Den övergivna trädgården

Kelly Bowen 279 kr 279 kr Inbunden

Alexandras utmaning av Tessa Dare

Andra boken i serien Kvinnorna på Bloom Square - en historisk serie för romance-älskaren!

När Alexandra Mountbatten tar på sig ansvaret att omvandla de upproriska flickorna Rosamund och Daisy till välartade unga damer, möts hon av en till synes omöjlig uppgift. Snart inser hon dock att disciplin inte är vad flickorna behöver mest, utan snarare kärlek och uppmuntran. Men det är något som deras förmyndare, Chase Reynaus, inte verkar förstå. Som arvinge till hertigtiteln försöker Chase undvika emotionella band till någon. Hur ska Alexandra nå fram till hans hjärta utan att riskera sitt eget?

Alexandras utmaning

Tessa Dare 89 kr 89 kr

Cleopatra av Eloisa James

1:a delen i Wallflower-serien – av stjärnförfattaren som är bästa vän med Julia Quinn!

Cleopatra Lewis avvisar societetens förväntningar och köper Quimbys kostymer för att avskräcka männen. Jake Astor Addison, en amerikansk affärsman, blir förvånad över att finna henne som ägare till hans nästa potentiella investering. Trots deras initiala konfrontationer utvecklar de en unik relation. Jake fascineras av Cleo men hon värderar sin självständighet och låter sig inte charmas så lätt. Kan han vinna hennes hjärta, trots sin bakgrund? 

Cleopatra

Eloisa James 209 kr 209 kr Mjukband

Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr

En gripande succé som belönats med Pulitzerpriset, och ska bli Netflixserie!

Marie-Laure, en nybliven blind fransk flicka, upplever krigets fasor genom ljud, dofter och beröring. Samtidigt drömmer Werner, en pojke från barnhemmet i Tyskland, om att bli radiotekniker men kan bara undkomma det hårda livet i kolgruvan genom Hitlerjugend. Deras öden förenas när Marie-Laure flyr det ockuperade Paris och Werner skickas på ett hemligt uppdrag, och de möts i den krigshärjade staden Saint-Malo, som tragiskt kommer att totalförstöras av kriget ...

Ljuset vi inte ser

Anthony Doerr 229 kr 229 kr Mjukband

Flora Leas hemliga bok av Patti Callahan Henry

1939, bomberna faller över London. Tonåringen Hazel och hennes lillasyster evakueras till en by i Oxfordshire, där de får bo med Birdie och tonårssonen Harry. Dagarna fylls av äventyr och utflyker - tills Flora en dag försvinner spårlöst vid en utflyt på flodbanken. Hazels värld faller samman, och hon lovar sig själv att aldrig återvända till Oxfordshire, och kärleken med Harry får ett tvärt slut. 20 år senare jobbar Hazel som antikvariat i London, och hennes charmiga pojkvän har friat. När hon tänker att hon har fått ordning på sitt liv, får antikvariatet en mystisk bok som verkar tyda på att Flora fortfarande är vid liv efter alla år ...

Flora Leas hemliga bok är en gripande roman om systerskap, förlorad kärlek och oväntade vändningar, med vackra miljöer och levande språk.

Flora Leas hemliga bok

Patti Callahan Henry 279 kr 279 kr Inbunden


Malibu brinner av Taylor Jenkins Reid

Fantastisk atmosfär bland Malibus saltstänkta sandstränder med oförglömliga karaktärsporträtt.

Det är augusti 1983 i Malibu, och fyra framgångsrika syskon förbereder sig för århundradets fest. Med Nina som fotomodell, Jay som känd surfare, Hud som framgångsrik fotograf och den kaxiga Kit i spetsen, är förväntningarna skyhöga när Rivas slår upp portarna till sitt hem. Trots spänningarna som uppkommit på grund av personliga problem och oväntade gäster, är festen i full gång. Malibu brinner är en fängslande berättelse om syskonens komplexa dynamik och Malibus unika atmosfär under en förgörande brand.

Malibu brinner

Taylor Jenkins Reid 269 kr 269 kr Inbunden

 

LÄS MER:

Gripande romaner

Kärlek, romantik & erotik

Nora Roberts