Boktips

Sugen på en popcornthriller?

Redaktionen 10 april 2024

Längtar du efter att bli helt uppslukad av en bok som är spännande, underhållande och som ger nervpirr utan att vara för läskig? Som när man fastnar framför en riktigt bra deckare på tv med en skål popcorn och bara vill se ett avsnitt till, och ett till …popcorn-movie.jpg

En popcornthriller är en psykologisk thriller som är så spännande och smart berättad att man blir fast direkt och bara måste få veta hur det går, nu nu nu. Och det gör inget att handlingen skenar iväg ibland eller att karaktärerna kan kännas lite skissartade. Det vägs upp av att man snabbt sugs in i berättelsen och att allt känns nervigt och nära.

Relationerna är igenkännbara men skruvas till på ett läskigt (och ibland roligt) sätt och pulsen går upp av alla oförutsägbara vändningar som på något sätt ändå knyts ihop på slutet!

Här kommer 5 tips:

1. Kvinna saknad av Mary Kubica

Succéthrillern som toppat New York Times-bestsellerlista!

En kvinna är på väg till en träff med sin älskare och samma kväll försvinner hon spårlöst. Snart försvinner ytterligare en kvinna och hennes lilla dotter. Hör händelserna ihop på något sätt? Gastkramande bladvändare som passar perfekt för sträckläsning!

Kvinna saknad

Mary Kubica 259 kr 259 kr

2. Inget av det här är sant av Lisa Jewell

Brittisk psykologisk bladvändare i toppklass!

Josie och Alix möts på en restaurang. De känner inte varandra men det visar sig att båda är där för att fira sin 45-årsdag och de växlar några ord inne på damrummet. När Josie anförtror sig åt Alix, blir det startskottet på en nattsvart mardröm, där gränser suddas ut tills katastrofen är oundviklig …

Inget av det här är sant

Lisa Jewell 279 kr 279 kr

3. Bröllopsfesten av Lucy Foley

Ett oväntat dödsfall – 13 misstänkta ...

Ett storslaget bröllop ska äga rum på en mytomspunnen ö utanför den irländska kusten. Under ceremonin gör havsvinden så att inte ett enda av rosenbladen som gästerna kastar landar på de nygifta. Man kan se det som ett varsel, för snart hittas en i sällskapet död. Snillrik och underhållande bladvändare av vår tids Agatha Christie!

4. I spindelns nät av Rachel Caine

Hon måste skydda sin familj. Till varje pris ...

Rachel Caines thrillerserie Stillhouse Lake har legat etta på New York Times och Wall Street Journals topplistor. Den första boken i serien, I spindelns nät, hyllades av Oprah Winfrey och den har fått fler än 130 000 betyg på Goodreads. En välskrivnen bladvändarthriller med extra allt!

I spindelns nät

Rachel Caine 199 kr 199 kr

5. Tills jag hittar dig av Harlan Coben

Nervkittlande bladvändare av mästerlige Coben!

David och Cheryl hade allt. De levde tillsammans med sin treåriga son och de kunde aldrig föreställa sig den fruktansvärda tragedi som snart skulle ske. Fem år senare har Cheryl gift om sig och David avtjänar ett livstidsstraff för att ha mördat sin son … Men vad var det som hände den natten egentligen?

Tills jag hittar dig

Harlan Coben 259 kr 259 kr