Boktips

7 romantiska böcker som sätter hjärtat i brand

Redaktionen 24 januari

Upptäck kärlekens magi med vår handplockade lista med romantiska romaner. Perfekt för att drömma sig bort en stund!

Kärlekens ingredienser av Erica Bauermeister

Möts åtta skilda individer möts i Lillians charmiga restaurangkök för att delta i en matlagningskurs. Dessa kurser, som innehåller mycket mer än bara matlagning, leder deltagarna på en resa mot självupptäckt och livsförändring. Claire, Tom, Chloe och andra finner  mening genom matens dofter, smaker och vänskapen de bygger. Denna sinnliga och varma berättelse utforskar hur vi människor behöver varandra och livets enklare nöjen som smör, vitlök och vin.

Kärlekens ingredienser

Erica Bauermeister 269 kr 269 kr Inbunden

Bekännelser av Colleen Hoover

Auburn Reed kämpar med att bygga upp sitt liv igen när hon av en slump träffar och förälskar sig i en mystisk konstnär, Owen Gentry. Deras relation utmanar Auburns försiktiga hoppfullhet när hon upptäcker att Owen bär på en mörk hemlighet. Owen står inför valet att avslöja sanningen, som kan vara mer förödande än hemligheten själv, samtidigt som Auburn måste bestämma om hon ska stanna kvar eller gå sin egen väg för att skydda sitt hjärta och sitt liv. 

Bekännelser

Colleen Hoover 249 kr 249 kr Mjukband

Den italienska flickan av Lucinda Riley

Berättelsen börjar en magisk kväll i Neapel 1966, där den unga Rosanna Menici, dotter i en restaurangägande familj, möter den karismatiska Roberto Rossini. Deras öden flätas samman genom deras gemensamma kärlek till sång och starka attraktion till varandra. Medan Rosanna och hennes bror Marco kämpar för att förverkliga sina drömmar, utvecklas hennes relation med Roberto, vilket kommer att påverka både deras egna liv och livet för alla runt omkring dem på djupgående sätt.

Den italienska flickan

Lucinda Riley 269 kr 269 kr Inbunden

En enda önskan av NIcholas Sparks

Maggie Dawes är en framgångsrik Manhattan-fotograf som står inför sin sista jul. Mitt i sjukdomens grepp minns hon sin första kärlek, Bryce, som hon träffade som tonåring när hon skickades till sin faster för att undgå en skandal efter att ha blivit gravid. Här börjar en berättelse om kärlek, hemligheter och möjligheten att få uppleva sitt livs stora kärlek en gång till.

En enda önskan

Nicholas Sparks 89 kr 89 kr

28 somrar av Elin Hilderbrand

Elin Hilderbrands 28 somrar börjar 1993 när Mallory Blessing flyttar till Nantucket och möter Jake under en svensexa. Deras omedelbara attraktion leder till en helg tillsammans, men livets omständigheter skiljer dem åt. De lovar dock att återförenas en helg varje år på samma plats, en tradition som håller deras unika band vid liv genom åren. Men när en av dem en dag inte kommer, ställs deras kärlek och löften inför sitt ultimata prov.

28 somrar

Elin Hilderbrand 179 kr 179 kr Mjukband

Ett otänkbart öde av Simona Ahrnstedt

Alexandra Rosenkvist är en ung kvinna från Stockholms societet som förvisas efter en skandal. Året är 1884 och Alexandra har tillbringat tre år i Sveg, där hon utbildats till att bli en mer foglig dotter, bortskickad av sin far i jakten på social acceptans. När det är dags för Alexandra att återvända hem, anländer Atle Falk, en man med en mörk historia och band till hennes familj, för att hämta henne. Resan hem blir en resa mot minnen och hemligheter för Atle, medan Alexandra står inför en osäker framtid i det societetssamhälle hon en gång lämnade.

Ett otänkbart öde

Simona Ahrnstedt 269 kr 269 kr

Medan världen ser på av Anna Larsson

En romantisk resa in i bok- och filmindustrins glamourösa men komplexa värld! Huvudpersonen Sara, ekonomiassistent på ett Stockholmsförlag, befinner sig plötsligt mitt i Hollywoods strålkastarljus när hon följer med förlagets stjärnförfattare Eben Carlsson till Los Angeles. Där korsas hennes väg med den berömda skådespelaren John Williams, och trots hans arroganta fasad utvecklas en oväntad och intensiv relation. Denna kärlekshistoria utforskar frågor om passion, kändisskapets mörka sidor och om en kärlek mellan två världar verkligen kan överleva.

Medan världen ser på

Anna Larsson 239 kr 239 kr Inbunden

 

...och en feelgood!

España por favor av Åsa Hellberg

I den lilla orten Fjällfors inträffar tre dramatiska händelser samtidigt: Mias make avlider, Nooras dotter blir gravid, och Lotta måste flytta tillbaka till sin exmake i Luleå. Dessa händelser sker i en tid då bostadsmarknaden är svår med skyhöga elpriser och räntekostnader. Deras gemensamma dröm om ett liv i Spanien efter 60-årsdagen tycks allt mer avlägsen. Lotta sjunger ut sin längtan i kyrkokören, Mia finner tröst i närheten av Pedro på pizzerian, och Noora tvivlar på framtidsutsikterna efter en sierska besökt henne. Men när den 81-åriga Dolores dyker upp, vänds situationen återigen och en ny vändning tar form i deras liv.

España por favor

Åsa Hellberg 259 kr 259 kr Inbunden