Boktips

7 feelgood-böcker som värmer i höstmörkret

Redaktionen 18 oktober 2023

Höstkylan kryper sig på och dagarna blir mörkare. Vad är bättre i höst än att krypa ner under en filt i soffan med en hjärtevärmande feelgoodbok? Här är 7 mysiga lästips att fly vardagen med.

imagej25ii.png

Foto: Shutterstock

Insnöade till jul av Sarah Morgan 

Kom i julstämning med en underbar kärleksroman om kärlek, vänskap och familjehemligheter!

Lucy Clark kämpar för att behålla sitt jobb och personligen levererar ett marknadsföringspaket till Ross Millers föräldrahem i Skottland strax före jul. Förvirringen är total när Ross familj misstar henne för att vara hans flickvän, och snöstormen förhindrar henne från att återvända till London. Motvilligt dras hon in i familjens gemenskap och lockas av tanken på ett riktigt julfirande och kanske till och med kärlek. Men flera hemligheter i familjen hotar att avslöjas och riskerar att störa den magiska julstämningen.

Den italienska flickan

Lucinda Riley 269 kr 189 kr Inbunden

Den hemliga stranden i Cornwall av Liz Fenwick

När krigets vindar blåser - vem är vän och vem är fiende ...?

Under andra världskriget kämpar brittiska kartografen Merry Tremayne för att få ett fältuppdrag. Trots hennes expertis upplever hon att hennes kön och utseende står i vägen för hennes karriär. När hennes mamma försvinner tar hon sig an ett hemligt uppdrag i Cornwall med en grupp officerare, där hon finner oväntat stöd i löjtnant Jake Russell. Men i krigets kaos, när allt står på spel, är det svårt att skilja vän från fiende.

Den hemliga stranden i Cornwall

Liz Fenwick 279 kr 279 kr Inbunden

Mina sju ex av Lucy Vine

En underbar blandning av spänning, humor och feelgood om sju missade chanser och jakten på mr right.

Vid 29 års ålder har Esther har haft sju olika kärleksförhållanden. En dag råkar hon hitta en gammal tidning med en artikel som beskriver sju unika typer av relationer. Första kärleken, jobbmisstaget, KK-relationen, reboundet, den missade chansen, idioten och den seriösa. Vännerna tycker först det låter löjligt, men snart inser Esther att varje av hennes ex passar in i varsin kategori. Hon bestämmer sig för att återansluta med sina ex i hopp om att hitta rätt person igen.

Mina sju ex

Lucy Vine 239 kr 239 kr Mjukband

De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel av Ruth Kvarnström Jones

En svepande historisk feelgood om Grand Hôtels historia. Första delen i en ny serie!

I en värld av ekonomisk ojämlikhet strävar de rika efter större bostäder medan de fattiga kämpar för mat och en rimlig lön. Vid vattnet mitt emot slottet tronar Grand Hôtel, turistnäringens juvel, som nu upplever ekonomiska svårigheter. Wilhelmina Skogh, en fruktad men respekterad chef, ser dess potential och betydelse för staden. När Ottilia anländer till storstaden för att arbeta på hotellet möter hon tillsammans med andra kvinnor motstånd i en mansdominerad bransch. Kvinnor förväntas ju sköta hemmet – men vad är ett hotell om inte ett hem?

De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

Ruth Kvarnström Jones 279 kr 279 kr Inbunden

Bröllop till salu av Ada Wester

Drömmar om kärlek, hopp och att hitta sin själsfrände på sörmländska landsbygden!

I den lilla orten Stjärnhov driver Jeanette, 35 år och singel, en butik med begagnade bröllopsklänningar. Det är inte direkt singelkillar som dyker upp där. Men på en fest hos en vän möter hon David, som verkar vara perfekt, men det visar sig att han har varit med om något förfärligt. Samtidigt tar berättelsen oss till hösten 1957 där vi följer Jeanettes mormor Karin som träffar en vacker kvinna vid stationskiosken, Gilda. Ett möte som kommer att förändra hennes liv för alltid. 

Bröllop till salu

Ada Wester 259 kr 259 kr Inbunden

Ett nytt liv på Cape Cod av Kristan Higgins

En rolig och hoppfull berättelse om när livet tar stora vändningar!

Lillie Silva från Cape Cod har stora planer efter hennes barn flyttat hemifrån. Men efter hennes man plötsligt dumpar henne rasar hennes tillvaro samman. Hela hennes liv har hon som barnmorska tagit hand om andra, men nu måste hon ta hand om sig själv. Lillie väljer att hitta på sätt att hämnas på sin exman, och på köpet hittar hon en oväntad vän i sin syster som hon tidigare haft en skakig relation till. Släng in en gammal flamma och en vilsen tonåring i mixen och receptet på kaos är komplett. Det är dags för ett nytt liv ...

Ett nytt liv på Cape Cod

Kristan Higgins 269 kr 269 kr Inbunden

30 dagar i Paris av Veronica Henry

Ljuvlig eskapism om att möta sitt gamla jag - och försonas.


Många år efter att ha lämnat en del av sitt hjärta i Paris, bestämmer sig Juliet för att återvända till staden. Med sitt bästa läppstift på bokar hon en mysig lägenhet nära Notre-Dame och tar första bästa tåg från London. I Paris överväldigas hon av minnen, men en hemlighet som hon har hållit gömd i över två decennier gör sig påmind. Kan Juliet på trettio dagar i Paris försona sig med det förflutna och öppna dörrarna till en ljusare framtid? Veronica Henry levererar en ljuvlig och eskapistisk feelgoodroman som berör temat att möta sitt gamla jag och att finna försoning.

30 dagar i Paris

Veronica Henry 279 kr 279 kr Inbunden

LÄS MER:

8 gripande historiska romantiska romaner

Alla böcker i serien Torsdagsmordklubben

7 böcker som lockar fram din inre rojalist