Boktips

Alla böcker i Torsdagsmordklubben

Redaktionen 5 oktober 2023

Brittiska mydeckarserien Torsdagsmordklubben skriven av tv-profilen Richard Osman har sålt i över fem miljoner ex bara i Storbritannien och Irland. Och filmrättigheterna har köpts av Steven Spielberg. Här hittar du alla böcker i rätt ordning. 

imagen4cmn.png

Copyright/fotograf: Penguin Books UK

Torsdagsmordklubben är en omåttligt underhållande mysdeckare-serie i fyra delar som följer fyra pensionärer nära 80 år gamla. På det lyxiga äldreboendet Cooper Chase vid den idylliska engelska landsbygden bor Elizabath, Joyce, Ibrahim och Ron som är medlemmar i Torsdagsmordklubben. Klubben samlas för att diskutera och försöka lösa ouppklarade brott, ofta över en kopp te eller kanske till och med ett glas gin eller whisky.

När lik plötsligt dyker upp på de mest oväntade platserna, tar Torsdagsmordklubben på sig uppgiften att lösa de oknäckbara mordgåtorna och hitta mördarna. Alla delar i serien kan läsas fristående, men för bästa läsupplevelse rekommenderar vi att läsa dem i ordning.

Nedan hittar du alla böcker i den rappa, roliga, sorgliga, men framförallt underhållande serien! 

1. Torsdagsmordklubben

De fyra pensionärerna vid Cooper Chase bildade Torsdagsmordklubben med Elizabeth som initiativtagare och Penny som tidigare kriminalinspektör. Penny har nu flyttat till ett vårdhem, och den före detta sjuksköterskan Joyce har tagit hennes plats i Torsdagsmordklubben. Elizabeths yrke är topphemligt, Ibrahim var psykiater och Ron, ja, han är bara Ron. Han trängde sig in i klubben en dag.

Under åren har den hemliga klubben inte direkt löst många fall, men de ger sig aldrig. Ingen av dem kan stå ut med tanken att mördare går ostraffade, och dessutom trivs de med att lösa svåra mordmysterier över några glas vin. När ett mord blir verklighet och en kropp hittas, får klubbmedlemmarna ett riktigt mordmysterium att sätta tänderna i. 

Torsdagsmordklubben

Richard Osman 89 kr 89 kr

2. Mannen som dog två gånger

Ibrahim från Torsdagsmordklubben råkar ut för ett rån utfört av en 16-årig kriminell med kopplingar till den lokala knarkdrottningen Connie. Elizabeth, Ron och Joyce beslutar sig genast för att sätta fast den skyldige. Den intensiva jakten leder till oväntade blodiga händelser och avslöjanden om Elizabeths förflutna. Vissa vinner i livet medan andra förlorar allt - inte bara förmögenheter. 

Mannen som dog två gånger

Richard Osman 219 kr 219 kr

3. Kulan som inte träffade 

På en vanlig torsdag (om det nu finns sådana för gänget i Torsdagsmordklubben) dras våra kära pensionärer i förvecklingarna kring två mord som inträffat med ett decenniums mellanrum. Samtidigt tvingas Elizabeth välja mellan att döda eller bli dödad när hon får ett besök. Medan gänget kämpar för att hindra mördaren att döda igen, finner de nya vänner i märkliga pengatvättare, en tv-stjärna och en före detta KGB-agent. 

Kulan som inte träffade

Richard Osman 89 kr 89 kr

4. Den sista djävulen att dö

Det är annandag jul, och ett farligt paket smugglas längs den brittiska kusten. När paketet plötsligt försvinner, utbryter kaos. Antalet dödsfall ökar, inklusive en person som har nära band till medlemmarna i Torsdagsmordklubben. De står inför en till synes olöslig gåta som måste klargöras innan någon i klubben hamnar i fara.

Torsdagsmordklubben står inför sin mest hänsynslösa fiende hittills, och tiden är knapp. En mördare är på väg mot Coopers Chase. Har vännerna i Torsdagsmordklubben äntligen turen på sin sida? Och vem blir den sista djävulen att dö?

Den sista djävulen att dö

Richard Osman 279 kr 279 kr Inbunden

Här är en videohälsning från Richard Osman där han presenterar Den sista djävulen att dö.


LÄS MER: 

6 spänningsromaner med 60-plussare still going strong!

Deckardrottningar

Jan Mårtenssons Homan-deckare