Kocken & fiskaren
Inbunden
Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}
Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}
Följ med på fiskeresa och lär dig laga till fångsten!
Mikael Einarsson är krögare och kock på Chez Jolie i Stockholm. Han har lång erfarenhet från de klassiska köken. Hubbe Lemon är jägmästare på Järinge gård i Roslagen och är utbildad fiskeguide.
Kocken Mikael och fiskaren Hubbe gör en fiskeresa genom Sverige. Det som nappar och fångas lagas till med stor omsorg och känsla – från glödgrillad strömming och cajunkräftor via sashimi på öring till röding bakad i brynt smör och gäddqueneller i kräftsås.
Hur eller vad du fiskar spelar egentligen inte så stor roll, det viktigaste är att du tar dig ut. Lär dig mer om att ta tillvara på svenska matfiskar, om deras ekologi, och vilka redskap och enkla handlag som behövs för god fiskelycka. Här får du också Mikaels alla grymma såser till fisk och Hubbes allra viktigaste tips för fisketuren!
Mikael Einarsson
Mikael Einarsson är krögare och kock på Chez Jolie i Stockholm. Han har lång erfarenhet från de klassiska köken genom restaurang Astoria och restauranggruppen Leijontornet, Pontus in the GreenHouse och Skebo Herrgård. Han har skrivit böckerna Expedition Mathantverk (2012), Hedonisten (2015), 30 odödliga rätter (2017), Kocken & jägaren (2021) och Kocken & fiskaren (2024).
Hubbe Lemon
Hubbe Lemon har gått fiskegymnasium och jobbat flera år som fiskeguide. Han driver Järinge gård i Roslagen där han också sköter jakten. Hubbe har jagat och fiskat sen barnsben och ägnar sig åt jakt och fiske under hela året.
Följ med på fiskeresa och lär dig laga till fångsten!
Mikael Einarsson är krögare och kock på Chez Jolie i Stockholm. Han har lång erfarenhet från de klassiska köken. Hubbe Lemon är jägmästare på Järinge gård i Roslagen och är utbildad fiskeguide.
Kocken Mikael och fiskaren Hubbe gör en fiskeresa genom Sverige. Det som nappar och fångas lagas till med stor omsorg och känsla – från glödgrillad strömming och cajunkräftor via sashimi på öring till röding bakad i brynt smör och gäddqueneller i kräftsås.
Hur eller vad du fiskar spelar egentligen inte så stor roll, det viktigaste är att du tar dig ut. Lär dig mer om att ta tillvara på svenska matfiskar, om deras ekologi, och vilka redskap och enkla handlag som behövs för god fiskelycka. Här får du också Mikaels alla grymma såser till fisk och Hubbes allra viktigaste tips för fisketuren!