Boktips

5 böcker för en hälsosammare sommar!

Redaktionen 6 juli 2023

Många av oss vill bli hälsosammare vid nyår, eller väntar till efter semestern, för att låta hösten bli en nystart. Men egentligen är det ju just under sommarmånaderna vi har tid att läsa och ta till oss nya tips och smyga igång en sundare livsstil. När hösten sedan kommer är vi motståndskraftiga och redo!

halsosammare_huvudbild.jpg

Livsgåtan : Öka din lycka och nöjdhet med modern forskning och gammal visdom av Anders Wallensten!

Hur gör man för att skapa en tillvaro man mår bra av, som gör en lycklig och som man blir riktigt nöjd med? Många önskar nog att de hade haft bättre kunskap om vad som påverkar ens lycka och nöjdhet i livet.

I Livsgåtan hjälper dig läkaren och epidemiologen Anders Wallensten söka svar på hur man kan bli mer tillfreds och leva ett liv man blir riktigt nöjd med utefter sina egna önskemål. 

Ett bättre liv. Att förändras en tanke i taget av Kay Pollak

Vill du känna dig fri, få energi och uppleva mer glädje? Enligt Kay Pollak påverkar varje tanke du tänker hur du mår. Du kan lära dig att tänka tankar som lyfter dig och skapar lycka. Och därmed kan du också lära dig att hantera de tankar som sänker dig och skapar olycka. Här får du verktygen!

Yoga & meditation av Josefine Bengtsson

På balkongen, i strandkanten, på gräsmattan … Yoga och meditation är perfekt att utöva utomhus! Här får du förslag på både nytänkande och klassiska yoga- och meditationsövningar som hjälper dig som levt intensivt och stressigt att hitta balansen och återfå kontakten med din kropp.

Yoga & meditation : släpp dig själv fri

Josefine Bengtsson 299 kr 299 kr

Aldrig mer trött av Pia Norup

Är du ledig men ändå trött? Eller har du ett stressigt liv och har svårt att sova? Med hjälp av vetenskapen hjälper läkaren Pia Norup dig att ta reda på hur du kommer underfund med din trötthet och dess ursprung. Du får råd och tips samt en plan med recept, kostschema och motion.

Aldrig mer trött : läkarens 4-veckorsplan

Pia Norup 299 kr 299 kr

Stark hela livet av Carl Johan Sundberg och Jessica Norrbom

Forskningen visar att regelbunden träning är en mirakelmedicin, du får bättre flås, blir starkare, samtidigt som du blir smartare, gladare och håller vikten. Du kommer att få ett friskare hjärta, starkare skelett, jämnare blodsocker och minska risken för sjukdomar och öka din motståndskraft.

Stark hela livet : bättre ork, minne, mående och hälsa med fysisk aktivitet

Carl Johan Sundberg, Jessica Norrbom 249 kr 249 kr

LÄS MER

Sommarvärdarna 2023

4 grillböcker du inte vill missa i sommar

Romaner och deckare för djurvänner!