Boktips

Alla böcker i Strindbergserien

Redaktionen 19 april 2024

Kristina Ohlssons älskade Strindbergserie har blivit en stor framgång och fått en hängiven läsarskara. Den 25 april släpps äntligen den fjärde delen Frälsarkransen! Då får vi ännu en gång följa med till idylliska Hovenäset där det inträffar mörka fall.

blobid6.png

Copyright/Fotograf: Jeffery Richt

Den spännande serien kretsar kring August Strindberg som driver en second hand-affär och den empatiska polisen Maria Martinsson. Den första delen Stormvakt gavs ut år 2020 och blev nominerad till årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Nedan finner du alla böcker i serien: 

Del 1: Stormvakt

Den före detta finansmannen August Strindberg anländer till Hovenäset i Bohuslän en blåsig och stormig natt. Han har flyttat dit för att införliva sin dröm och öppna en second hand-affär. Samtidigt försvinner den omtyckta läraren Agnes, en händelse som skakar hela västkustidyllen. Polisen, med den empatiska och drivna Maria Martinsson i spetsen, söker efter henne dag och natt. Vad är det hon har råkat ut för? Och varför får August den obehagliga känslan av att han själv sitter på en del av gåtans lösning?

Stormvakt

Kristina Ohlsson 89 kr 89 kr

Del 2: Isbrytare

Vintern har kommit till Hovenäset och August är lyckligare än på länge. Hans butik, Strindbergs Second hand, går strålande och han är dessutom nyförälskad. Men en kall januarinatt ödelägger en brand två sjöbodar. August äger en av sjöbodarna, den andra ägs av Axel Ehnbom, en äldre man som bott på Hovenäset hela sitt liv. Maria Martinsson tar sig an utredningen som snabbt utvidgas till att även omfatta ett mord.

Isbrytare

Kristina Ohlsson 89 kr 89 kr

Del 3: Skuggläge

Det är sommar och August har dragit i gång en stor bakningstävling på Hovenäset. Men en dag hittas en man hängd i ett hopptorn vid badplatsen. Dödfallet väcker misstankar hos polisen, vem är mannen? Och vad har fört honom till Hovenäset? Utredningen leder dem bakåt i tiden till den förfärliga sommaren 1989 då Lydia Broman hittades mördad och styckad i sitt hem.

Skuggläge

Kristina Ohlsson 249 kr 249 kr

Del 4: Frälsarkransen

August och Maria har äntligen blivit föräldrar. Det är sensommar och snart kräftpremiär på Hovenäset. Samtidigt drabbas området av ännu ett dödsfall, ett äldre par har blivit förgiftade. Det omtyckta paret har bott på Hovenästet under nästan 50 år, vem kan ha velat dem illa? Maria leder fallet tillsammans med sina kollegor, men det råder spänningar i poliskåren. I samma veva börjar August se en skugga från hans förflutna, någon i hans släkt verkar ha burit på en tung hemlighet …

Frälsarkransen

Kristina Ohlsson 269 kr 199 kr

LÄS OCKSÅ: 

Nya deckare våren 2024

Hela Doggerland-serien

Spänning vi gillar