Omslagsbild för Skuggjägaren av Camilla Grebe
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Skuggjägaren


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
(13)
Spara i önskelistan
(13)
Spara i önskelistan
Belönad med Glasnyckeln 2020! ”… resultatet är av yppersta deckarklass.” Katrine Hamori, BTJ-häftet nr 22, 2019.

Nominerad till Årets bok! Rösta på aretsbok.se

Starka livsöden och mästerligt uppbyggd spänning av yppersta deckarklass.

En februarinatt 1944 hittas en kvinna fastspikad i golvet i Klarakvarteren i Stockholm. 30 år senare hittas ytterligare en kvinna död i en Stockholmsförort. På åttiotalet hittas ännu ett offer. Det bisarra tillvägagångssättet är detsamma.


Jakten på mördaren får ödesdigra konsekvenser för de poliser som arbetar med fallet – Britt-Marie på 1970-talet, profileraren Hanne på 1980-talet och polisen Malin, som är verksam idag.


”Skuggjägaren” är en originell och skickligt iscensatt spänningsroman om den okuvliga driften att förstå sig själv, men också ett stycke samtidshistoria som sträcker sig från andra världskriget till nutid.

Camilla Grebe

Debuterade 2009 tillsammans med sin syster Åsa Träff med Någon sorts frid. 2015 debuterade Camilla Grebe som författare på egen hand med den hyllade psykologiska thrillern Älskaren från huvudkontoret. Den har hittills översatts till 21 språk och filmrättigheterna är sålda. 2017 kom den fristående uppföljaren, Husdjuret, som utsågs till årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin och som 2018 belönades med Glasnyckeln för bästa skandinaviska dito. Även Skuggjägaren (2019) utsågs till årets bästa svenska kriminalroman och belönades med den prestigefulla Glasnyckeln 2020.

Bland det bästa du kan läsa i spänningsväg i år!

Fler böcker av samma författare

Alla ljuger

Camilla Grebe 249 kr 249 kr

Dvalan

Camilla Grebe 219 kr 219 kr

Husdjuret

Camilla Grebe 198 kr 198 kr

Älskaren från huvudkontoret

Camilla Grebe 59 kr 59 kr