Seriesida

Alla böcker i serien Rodins auktionshus

Redaktionen 4 januari 2024

För den som älskar att läsa spännande berättelser om antikviteter, konst, varm vänskap och svårlösta mysterier så är Veronica Sjöstrands mysdeckarserie Rodins auktionshus ett måste. Här har vi listat alla böckerna i rätt ordning. 

rodins-auktionshus_huvudbild.jpg

Foto: Stefan Tell

När Stella Rodin motvilligt ärver ett prestigefyllt auktionshus tvingas hon lämna sitt arbete som konstförfalskningsexpert i Edinburgh och återvända till Stockholm. Denna förändring blir starten på en serie olösta mysterier. Veronica Sjöstrands spännande serie om Stella Rodin, en av världens främsta konstexperter med en faiblesse för vintageklänningar och svårlösta mysterier, utspelar sig i en charmig och fascinerande miljö bland konst och antikviteter. 

Nedan hittar du alla böcker i serien i rätt ordning. 

1. Den svarta dolken

När Stella Rodin återvänder till Stockholm för att ta över det anrika auktionshuset sitter hon i en svår sits. Hennes pappa ligger i koma och auktionshuset befinner sig i kaos - Stella står inför utmaningen att återställa det till dess forna glans. Samtidigt drabbas staden av rasistiska mord utförda med SS-dolkar. Stella upptäcker att hennes far varit inblandad i handel med nazistiska föremål, och hon tvingas konfrontera möjligheten att familjen Rodin kan ha kopplingar till de pågående morden ...

Den svarta dolken

Veronica Sjöstrand 89 kr 89 kr

2. Den gråtande violinisten

I samband med ett inbrott mördas den hyllade violinisten Angela Yin brutalt i sitt hem i Paris, och hennes ovärderliga fiol hittas söderslagen i småbitar. Samtidigt försvinner Angelas syster Sophie, vilket leder till en intensiv polisutredning för att hitta både henne och gärningsmännen. Stella Rodin blir inkallad till Paris för att utreda brottet åt försäkringsbolaget. Men när hon börjar nysta i fallet inser hon att allt inte är som det verkar. Samtidigt utbryter kaos i hennes familj i Stockholm när Stellas far avlider och chockerande familjehemligheter avslöjas.

Den gråtande violinisten

Veronica Sjöstrand 89 kr 89 kr

3. Den blodiga tiaran

Stella Rodin, sjätte generationen på vd-posten för auktionshuset, kämpar för dess överlevnad. Hon balanserar ledarrollen i familjeföretaget med sitt arbete för Interpol. Inspirerad av farmors mor Hilda satsar Stella på auktionshusets framtid. Men när en hemlighet från det förflutna avslöjas, där familjen Rodin anklagas för att ha gömt en stulen diamanttiara från en judisk familj under andra världskriget, hotas allt. Stella måste gräva i Hildas liv på 1940-talet i Paris under världshistoriens största plundringståg på konst- och kulturskatter för att avslöja sanningen.

Den blodiga tiaran

Veronica Sjöstrand 249 kr 249 kr Inbunden

LÄS OCKSÅ: 

Andra världskriget-romaner

10 underbara historiska kärleksromaner

7 böcker som lockar fram din inre rojalist