Boktips

7 böcker som lockar fram din inre rojalist

Redaktionen 26 maj

Monarki eller ej? Oavsett vad vi föredrar är intresset för böcker som tillfredsställer nyfikenheten på kungligheter och skänker tillvaron lite glitter och glamour högt. Här är 7 böcker som lockar fram rojalisten inom dig och kanske ger historiekunskap på kuppen!

image798g.png

Windsorknuten av S. J. Bennett

Windsorknuten är första delen i den populära pusseldeckarserien om drottning Elisabeth II som detektiv, den utspelar sig 2016. Efter en soaré på slottet Windsor hittas en rysk pianist död. Allt tyder på att han hängt sig i sin slips. När drottningen noterar att MI5 är fel ute börjar hon själv nysta i fallet.

Windsorknuten

S. J. Bennett 89 kr 89 kr

Kungen - Sveriges ledare av Mikael Holmqvist

Hur ser ett modernt kungahus ut? Och vilken roll har kung Carl XVI nu när han firar femtio år på tronen? Ny forskning visar att för Sveriges del har kungahuset alltmer anpassats efter samhället och dess förväntningar, där kungen, likt övriga näringslivstoppar blivit vår tids symbol för framgång.

Kungen : Sveriges ledare

Mikael Holmqvist 379 kr 379 kr Inbunden

Den andre av Prins Harry

Prins Harry har inte längre några officiella uppgifter för det brittiska kungahuset. I den här biografin berättar han med egna ord om sin uppväxt och sitt liv. Det hela börjar när två unga pojkar, två prinsar, går bakom sin mammas kista samtidigt som världen ser på i sorg …

Den andre

299 kr 299 kr Inbunden

Hedvig Eleonora och hennes tid av Eva Helen Ulvros

Hedvig Elonora var inte bara drottning under barocken, hon var farmor också. Hennes barnbarn var Karl II och det kanske var just som farmor som hon kunde vädja till honom om att sluta fred? Här får vi läsa det mesta om Hedvig Eleonoras liv och tid, om den svenska stormaktens blomstring – och fall.

Hedvig Eleonora och hennes tid

Eva Helen Ulvros 299 kr 299 kr Inbunden

Hon kallades Daisy av Prinsessan Christina Magnuson

Här ger Prinsessan Christina och kulturskribenten Carl Otto Werkelid liv åt en engelsk prinsessa som blev blixtförälskad i en svensk prins. Prinsessan Christina har sökt i familjearkiven, läst brev och album samt besökt sin kusin, Drottning Margarethe i Danmark, för att äntligen lära känna sin farmor.

Hon kallades Daisy : att finna en farmor

79 kr 79 kr

Queen Charlotte av Julia Quinn

Adolphus av Mecklenburg Strelitz vet inte varför kung George III har valt att gifta sig med hans syster Charlotte. Men han inser att ingen som ser ut som de två, med mörk moorisk hudfärg, någonsin har gift sig med en kunglig person. Därför säger han åt Charlotte att göra sin plikt och vara lycklig!

Queen Charlotte

Julia Quinn,Shonda Rhimes 249 kr 249 kr Mjukband

Stockholms slott av Bo Vahlne, Ingrid Sjöström, Rebecka Millhagen

Stockholms slott lockar besökare från hela världen. Ända sedan 1754 har slottet varit kungligt residens för Sveriges regenter. Det var de italienska och franska barockslotten som var förebild för arkitekten Tessin d.y. men sedan dess har en mängd olika stilinriktningar använts genom åren.

Stockholms slott : Kungligt residens med levande historia

Bo Vahlne,Rebecka Millhagen Adelswärd,Ingrid Sjöström 379 kr 379 kr Inbunden

LÄS MER 

5 böcker där mogna karaktärer har huvudrollen

Deckardrottningar

Historiska romaner